Vrouwen borst, buik en rug harsen

Ook bekend als:

Haar Verwijderen, Vrouwen Borst, Buik en Rug Waxen

Zoek op Treatwell naar Vrouwen borst, buik en rug harsen bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Een volle bos haar is natuurlijk heel fijn om te hebben... Tenzij die bos haar zich op je borst of onder je oksels bevindt! Wanneer je af wilt rekenen met ontsierende haren op je gezicht of lichaam, kun je door middel van harsen of waxen tot wel 4 weken lang plezier hebben van een haarvrije, zachte en gladde huid. Stoppels en ingegroeide haren zijn daarmee dus voorgoed verleden tijd!

To wax or not to wax, is eigenlijk niet de hamvraag.

To wax or not to wax, is eigenlijk niet de hamvraag. De vraag die je jezelf na een waxbeurt zult stellen luidt eerder: waarom heb ik deze vorm van ontharen niet eerder ontdekt? Shakespeare hield zich in zijn tijd (zéér) waarschijnlijk niet bezig met waxen en harsen, maar desondanks is het wel fijn om de voordelen van deze vorm van semi-permanente ontharing te ontdekken.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN WAXEN OF HARSEN?

 1. Haren blijven tot wel 4 weken weg.
 2. Je haren groeien na het ontharen fijner en zachter terug.
 3. Je verwijdert haren met wortel en al uit het haarzakje. Door vaker te harsen raken deze haarzakjes soms beschadigd, waardoor de haren helemaal niet meer terugkomen.
 4. Waxen is geschikt voor mannen en vrouwen.
 5. Bij het epileren met pincet trek je er steeds slechts 1 haartje uit, terwijl je met harsen of waxen een grote hoeveelheid haartjes in één keer verwijdert.

In de beginfase lijken de haren 'sneller' terug te groeien. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Zie je na een week weer haartjes, dan komt dit doordat er haartjes vlak onder de huid zaten op het moment van harsen. Wanneer je de behandeling regelmatig herhaalt, hebben de haren na verloop van tijd dezelfde lengte. Het resultaat: langdurig plezier van een gladde huid. Of je nu je wenkbrauwen, bovenlip, benen, bikinilijn, rug of buik wilt laten ontharen; met waxing heb je wekenlang geen omkijken meer naar opvallende en ontsierende haren.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN HARSEN EN WAXEN?

Harsen, waxen… Say what? Het woord 'waxen' is eigenlijk overgenomen van het Engelse woord 'waxing' en het is sindsdien populair geworden in het Nederlands, maar in principe is er geen verschil tussen waxen en harsen: je verwijdert haren uit de haarzakjes door ze er - met een al dan niet kleverige substantie - tegen de groeirichting uit te trekken. Het verschil ligt hem hoofdzakelijk in de verschillende soorten wax.

 1. Striploze wax wordt ook wel hard wax genoemd. De vloeibare en warme wax wordt op de huid aangebracht. Wanneer het goedje eenmaal is afgekoeld en de haren ingekapseld zijn, wordt de hard wax met een snelle beweging tegen de haargroei in van de huid getrokken. Deze methode is ook erg populair voor het waxen van het gezicht of voor gevoelige zones, zoals de schaamstreek.
 2. Voor grotere en wat minder gevoelige zones (zoals de benen) wordt er ook wel gebruik gemaakt van striphars. Door middel van een harsroller of harsspatel wordt er hars aangebracht op de huid. Met strips worden de hars én de haren daarna van de huid getrokken.

GOED OM TE WETEN

 • Draag op de dag van het harsen losse kleding om irritatie van de behandelde huid te voorkomen.
 • In verband met de grip van de wax moeten de haren vaak minimaal 0,5 tot 1 cm lang zijn om weer gewaxt te kunnen worden. Een prima oefening voor iedereen met weinig geduld!
 • Laat het waxen over aan een waxspecialist. Die zorgt ervoor dat de wax op de juiste temperatuur is, waardoor je geen risico loopt op verbranding. Een waxprofessional denkt ook aan de hygiëne en de nazorg: je huid wordt vooraf en achteraf gedesinfecteerd en ingesmeerd met een kalmerende lotion.
 • Scrub je huid een dag van tevoren wanneer je een behandeling voor je bikinilijn of een Brazilian wax neemt. Zo verwijder je alle dode huidcellen.
 • Bij een behandeling van de bikinilijn worden zichtbare haren aan de bovenkant en zijkant van je slipje verwijderd.
 • Bij een Brazilian wax wordt al het schaamhaar van je bikinilijn, maar ook je venusheuvel en je intieme delen verwijderd, inclusief schaamlippen, rondom de anus en je bilnaad.

Wil je af van je ongewenste haar? Na een harsbeurt is het helemaal voor elkaar!


Deel dit artikel

Van de Treatment Files

Review: Brazilian smooth bij LadyWax

Ben jij benieuwd wat een Treatweller vindt van de full Brazilian wax? Treatwell biedt jou een divers aanbod aan fijne, vaak bijzondere en kwalitatief hoogstaande salons in heel Nederland. Uiteraard helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze, die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Daarom geven wij wekelijks een uniek kijkje in één […]

Au! 10 dingen die er door je heen gaan tijdens het waxen, harsen of sugaren

Waxing, you either love it or hate it… Hoewel er weinig mensen zijn die het nog nooit hebben geprobeerd, is het ondergaan van een sugaring, wax- of harsbehandeling niet bepaald een pretje. Kwestie van even de tanden op elkaar en doorpuffen. Denk je dat je de enige bent die meer opziet tegen je maandelijkse bezoekje aan […]

Vergelijkbare behandelingen

Definitief ontharen

Laserontharen is een methode voor definitieve ontharing die gebruik maakt van één golflengte licht. Hierdoor kan nauwkeurig en effectief gewerkt worden. Afhankelijk van je huid, je haar en het te ontharen gebied zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Afhankelijk van de haargroei kunnen de behandelingen om de 4 à 6 weken plaatsvinden. Met laserontharing bespaar je een hoop gedoe en geniet je dus van een gladde huid zonder ongewenste haartjes.

Gezicht threaden

Wil jij perfect gevormde wenkbrauwen en een gezicht zonder donshaartjes? Dan is threading dé beautybehandeling voor jou. Het resultaat? Tot wel zes weken lang een glad en zacht gezicht zonder ongewenste haartjes. Bovendien is deze manier van epileren zeer precies en snel en kun je met touw zelfs de allerkleinste haartjes moeiteloos verwijderen.

IPL

IPL (Intense Pulsed Light) is een ongekende methode voor definitieve ontharing die gebruik maakt van verschillende golflengtes licht. Met IPL zijn zowel kleine als grote oppervlaktes haarvrij te maken. Afhankelijk van je huid, je haar en het te ontharen gebied zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Afhankelijk van de haargroei kunnen de IPL-behandelingen om de 4 à 6 weken plaatsvinden.

Sugaring

Sugaring is een 100% natuurlijke ontharingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een pasta die bestaat uit suiker, water en citroensap. Doordat deze suikerpasta zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid en deze er in de richting van de haargroei wordt afgetrokken, is dit een huidvriendelijke en minder pijnlijke manier van ontharen.