Zoek op Treatwell naar Weave bij jou in de buurt

Ga naar onze toplocaties
Heb jij van nature geen weelderige bos haar of heb je genoeg van je korte kapsel? Dan kun je de natuur een handje helpen met een weave. Bij deze manier van haarverlenging worden er matten of banen extensions aan het eigen haar bevestigd en kun je makkelijk volume en lengte creëren. Zeg dus maar dag tegen je fijne, korte of dunne haar.

Niet iedereen is gezegend met volle, lange lokken. En met alle beschikbare technieken is dat helemaal niet erg. Door middel van een weave transformeert jouw kapper of haarstylist binnen een aantal uur je huidige kapsel in een jaloersmakende coupe. Het is dus niet voor niets dat deze behandeling zo populair is. Wanneer je weave eenmaal geplaatst is heb je tot wel zes weken geen omkijken meer naar je kapsel. Je kunt je weave zelfs wassen en stylen zoals je dat normaal zou doen. Krullen, stijl of een lichte slag, alles waar je ooit van droomde is mogelijk.

Door middel van een weave transformeert jouw kapper of haarstylist binnen een aantal uur je huidige kapsel in een jaloersmakende coupe. Het is dus niet voor niets dat deze behandeling zo populair is.

Wat kun je verwachten van een weave?

Vooraf aan de behandeling zal er een uitgebreide intake plaatsvinden. Dit is hét moment om te bespreken wat je wensen zijn en wat er mogelijk is. Je kunt nu aangeven welke lengte, kleur of structuur je het mooiste vindt en je behandelaar zal bepalen hoeveel matten extensions er nodig zijn voor jouw droomkapsel. Is alles besproken? Dan kunnen jullie aan de slag. Een weave inzetten is - afhankelijk van het aantal matten - een tijdrovende klus. Je eigen haar zal eerst (gedeeltelijk) horizontaal ingevlochten worden waarna de matten aan deze vlecht bevestigd worden. Dit kan onder andere met lijm, tape, microrings of door middel van vastnaaien. Bij de laatste methode wordt een ijzersterke weavedraad gebruikt zodat je weave goed op zijn plek blijft zitten. Ben je bang dat je eigen haar beschadigd? Nergens voor nodig! Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische producten en de draad die gebruikt wordt is onschadelijk voor je haar.

Gemiddeld blijft je weave zes weken op zijn plek zitten. Na die tijd kun je hem laten verwijderen of laten bijwerken. Wanneer je hem laat bijwerken worden de banen omhoog geplaatst zodat de weave weer mooi strak tegen de hoofdhuid komt te zitten.

Goed om te weten

*Voor het plaatsen van een hele weave zit je vaak minstens 2 uur in de kappersstoel. Vraag je kapper of haarstylist van tevoren om een indicatie van de tijdsduur zodat je weet waar je aan toe bent. *Een weave vraagt dezelfde verzorging als je normale haar. Je kunt het dus gewoon wassen, kammen, stylen en föhnen. Wel is het verstandig om speciale producten voor je weave te gebruiken. Je kapper of haarstylist kan je hierover adviseren. *Vaak kun je kiezen uit verschillende soorten weaves. Je kunt kiezen voor natuurlijk haar of synthetisch haar en je kunt zelfs een kleur en textuur kiezen. *Ga je een weave laten zetten? Let dan goed op de prijs van de behandeling. Vaak betaal je per baan en is de prijs van het inzetten exclusief de kosten van het haar zelf.

Ben je ontevreden over je haar? Doe er iets aan! Er zijn genoeg mogelijkheden en je kapper of haarstylist kan je precies vertellen wat de beste methode is om jouw haar te verlengen of om volume te creëren. Het leven is te kort om ontevreden over je haar te zijn!


Deel dit artikel