7 dingen die je absoluut moet weten over nagellak

Door: Anna van Niel

0
4917
nagellak

Wie dacht dat nagellak een hele handleiding had? Je lakt je nagels en voila! Maar wist jij bijvoorbeeld dat je nooit met je nagellak mag schudden – ook al doen we dit allemaal – en je niet meer dan drie lagen nagellak moet aanbrengen?

#1 Niet schudden!

Je moet nooit met je nagellak schudden, want zo komen er luchtbellen in je nagellak en zo ook op je nagels. Is je nagellak een beetje stroperig en zou je hem het liefst even willen schudden? Doe dan dit: rol het potje tussen je handen heen en weer. Zorg er wel voor dat het potje verticaal blijft!

#2 Droog maakt droog

Quick-dry nail polish kwam als een godsgeschenk, omdat we nu nooit meer uren met onze handen hoefden te wapperen. Maar dit was ergens natuurlijk te mooi om waar te zijn, want deze soorten nagellak drogen je nagels enorm uit waardoor je broze en lelijke nagels krijgt.

#3 Ice Ice Baby

Net je nagels gelakt? Wist je dat als je je nagels in een ijsbadje of onder de koude kraan houdt, je nagels veel sneller droog worden? Handig!

#4 Keep it cool

Bewaar je nagellak op een koele, donkere en droge plek. Je koelkast is een perfecte plek, maar vaak is het in de badkamer ook redelijk koel en als je de nagellakjes dan in een donker doosje doet is het ook helemaal prima!

#5 Seriously, keep it cold

Nagellak houdt blijkbaar van de koelte, zo blijkt ook uit het feit dat nagellak niet zo goed tegen heet water kan. Heet water zorgt er namelijk voor dat je nagellak gaat bladderen en scheuren.

#6 Basis & top

Gebruik altijd een basiscoat en een topcoat. Is het je wel eens voorgekomen dat je rode nagellak droeg en wanneer je deze er na twee weken afhaalde je nagels gelig waren? Dit voorkomt de basiscoat die je als eerste aanbrengt. Vervolgens breng je het kleurtje aan en top je het af met een topcoat die je nagels beschermen tegen krassen.

#7 Drie lagen lak is genoeg

Bij de eerste laag moet je het borsteltje naar links bewegen, vervolgens naar rechts en als laatste laag veeg je in het midden. Eindeloos lakken is nergens voor nodig tenzij je wilt dat je nagels er zo uit gaan zien:

Comments

comments