7 tips voor veelvoorkomende beautyblunders

Door: Anna van Niel

0
3165

Het overkomt iedereen wel eens. Net iets te enthousiast met je poeder of een rode waas over je tanden van lippenstift. Kan gebeuren, maar hier zijn de oplossingen tegen de meest voorkomende beautyblunders. Toch wel fijn!

1. Scrub fail

Je leest natuurlijk vaak dat scrubben heel goed voor de huid is, en dit is het ook absoluut! Mits je het één keer per week doet. Scrub je iedere dag? Dan schuur je als het ware je bovenste huidlaag weg en krijg je een ontzettend droge huid. Om dit op te lossen zou je even afstand moeten nemen van de scrubgel en je gezicht insmeren met een goed hydraterende crème. Houd dit ongeveer een week lang vol en breng de crème ‘s ochtends en ‘s avonds aan.

How abpout a nice bath with flower petals? 🌸🌺 #treatyoself #treatwellnl #vindjezelfmooi

Een bericht gedeeld door Treatwell.nl (@treatwellnl) op

2. Lippenstift op je tanden en glas

Lippenstift kan ongelooflijk sexy staan, maar het is al snel een heel stuk minder charmant als er restjes op je tanden zitten. Om dit te voorkomen kun je na het stiften een vinger in je mond doen, je lippen er strak om heen en de vinger uit je mond halen. Als het goed is, is al de overtollige lippenstift verwijderd aan de binnenkant van je lippen zodat er niks meer op je tanden komen kan. Vind je het nou ook altijd heel vervelend als er een lippenstiftafdruk op je glas blijft staan? Maak de rand van het glas wat je lippen aanraakt nat en voila, je lippen behouden langer hun mooie kleurtje, want door de vochtigheid plakken ze niet meer aan je glas.

3. Puistjes uitknijpen

Puistjes… Als je er één op je gezicht ziet wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk weghebben. Dus je knijpt hem uit. Het is alleen wel zo dat als jij een puistje uitknijpt, je wondje nog geïrriteerder raakt omdat er sneller bacteriën in het wondje komen en hierdoor is de kans op ontstekingen en littekens ook nog eens groter. Heb je een puistje? Niet knijpen! Desinfecteer het puistje met een benzoylperoxide houdende crème of lotion. Zorg dat je het plekje zo goed mogelijk hydrateert met een andere crème en draag er zo min mogelijk make-up overheen! We weten dat het moeilijk is, maar dan ben je er écht binnen no time vanaf!

4. Haarverf op je huid

Zelf met de haarverf in de weer gaan en per ongeluk een beetje verf op je huid morsen komt vaak genoeg voor. Gelukkig hoef je niet per se met een hoofd vol verfplekken rond te lopen. Schrob met wat tandpasta en een tandenborstel deze plekjes gemakkelijk weg!

When christmas is over… 🎅 #treatwellnl #vindjezelfmooi #partyon

Een bericht gedeeld door Treatwell.nl (@treatwellnl) op

5. Gezwollen gezicht

Je hebt gisteren een leuk feestje gehad en wordt wakker met een opgezwollen hoofd. Help! Dit komt door zout eten en (ontken het maar niet), dat doe je vaak na een lange uitgaansavond. Niks is dan lekkerder dan een hamburger of vette friet naar binnen te werken. Al ben jij er heel blij mee op dat moment, je lichaam is er iets minder blij mee en ook je huid vindt het niet tof. Door veel zout te eten, houdt je huid water vast. Hierdoor zwellen je ogen op en lijkt je hoofd met name boller. Het fijne is dat je na je stapavond de volgende dag jezelf even mag verwennen met twee geweekte – en afgekoelde- theezakjes ongeveer tien minuten op je ogen te leggen. Geen theezakjes in huis? Komkommer will do the job! Heb je de hele dag de tijd? Verwen jezelf dan eens lekker met een sauna bezoek! Zo zweet je alle toxins eruit én de sauna heeft nog veel meer benefits!

6. Slapen met make-up

Het gebeurt vaker dan eigenlijk goed is. Met make-up op slapen. Zeker na een lange stapnacht heb je geen zin om je make-up eraf te halen, maar dan wordt je wakker met ongetwijfeld een opgezwollen gezicht (zie punt 5 hierboven) én verstopte poriën… Tijdens het slapen wil je huid zichzelf weer reinigen, maar dat gaat niet als er make-up op je huid gesmeerd zit. Het gevolg is dat je poriën verstopt gaan zitten en je sneller een oneffen huid met puistjes krijgt. Heb je het toch een keer gedaan? Zorg er dan goed dat je je huid grondig wast de volgende ochtend. Maar liefst twee keer. Eerst met gewone make-up remover en een tonic, de tweede keer gebruik je een zachte foamreiniger om alle laatste resten weg te halen en je gezicht perfect te reinigen. Zorg ook dat je je huid een beetje met rust laat en niet weer heftig in de weer gaat met make-up! Lees hier wat er nou precies met je huid gebeurt als je slaapt met make-up op!

When in doubt, just add glitter #sparkle #colouruptw #sundayisforsparkles

Een bericht gedeeld door Treatwell.nl (@treatwellnl) op

7. Teveel make-up

Als je iets te enthousiast geweest bent met het aanbrengen van mascara en je wimpers dreigen geklonterd aan elkaar te gaan plakken, gebruik dan een doorzichtige mascara om je wimpers uit elkaar te borstelen. Doe dit niet met je gewone mascara, want dan breng je alleen maar meer mascaralagen aan op je wimpers á la spinnenpoten. Fanatiek geweest met het aanbrengen van poeder op je gezicht? Haal niet gelijk je hele make-up eraf, maar spray er lichtelijk een setting spray overheen. Door de setting spray trekt de make-up meer in je huid en ligt het niet als een soort masker op je gezicht, maar ziet het er natuurlijker uit.

Comments

comments