Wat is een Brazilian wax?

De Brazilian wax is een manier van ontharen, waarbij de haartjes in de schaamstreek en de intieme zone worden verwijderd door middel van waxing. Je kunt hierbij kiezen om alle haartjes te verwijderen of om een streepje of ander figuurtje haar te laten staan. Wist jij dat de behandeling zijn naam heeft te danken aan de inimini bikini broekjes van de Braziliaanse dames? Ay caramba!

How to prepair?

  • Om ingegroeide haartjes te voorkomen kun je twee dagen brazilian wax van te voren je huid zachtjes scrubben;
  • Trek een lang shirt aan, zo kun je je toch nog een beetje bedekken tijdens dit intieme klusje;
  • Voor een Brazilian wax moeten de haartjes minimaal 2 mm lang zijn, dit betekent dat je je twee à drie weken niet kunt scheren. Krijg je last van jeuk? Don’t worry! Als het eenmaal achter de rug is, is het de jeuk écht waard geweest;
  • Heb je een hot date? Bezoek dan minimaal 24 uur van tevoren de waxbar;
  • Is pijn niet je grootste vriend? Vermijd dan minimaal een uur van te voren nicotine, cafeïne en alcohol. Deze stofjes hebben namelijk effect op je stressniveau, waardoor je meer pijn kunt ervaren;
  • Wil je zeker weten geen pijn? Neem dan een half uur van te voren een paracetamol of ibuprofen.

Tijdens de Brazilian

Tijdens de full Brazilian draag je geen ondergoed. Maar, don’t be emberrased, de wax ladies zijn dit gewend! Als je ervoor kiest alleen je bikinilijn te laten harsen kun je wel een klein bikinibroekje of string aanhouden. De waxlady zal er voor zorgen dat jij je op je gemak voelt. Zo kun je van te voren vertellen dat het je eerste keer is of vragen om een handdoekje om je intieme zone tijdens de ‘rust’ te verbergen. Tip: Vraag of de wax lady wat talkpoeder op de te behandelen plek wilt aanbrengen; zo wordt het waxen gemakkelijker voor haar en minder pijnlijk voor jou.

Stappenplan Brazilian wax
Stap 1: Je trekt de kleding die in de weg zit uit en verfrist jezelf down there;
Stap 2: Je gaat op de behandeltafel liggen en de wax lady zal de wax verwarmen, dit kan harde of zachte wax zijn;
Stap 3: Als een soort kikker houdt je je benen wijd uit elkaar zodat de wax lady overal bij kan;
Stap 4: De wax lady loopt haar werkje na en verwijderd eventuele achtergebleven haartjes met een pincet;
Stap 5: Alles helemaal naar wens? Dan zal de dame het gewaxte gebied insmeren met een verkoelende crème om roodheid tegen te gaan;
Stap 6: Geniet 3 tot 6 weken lang van een zacht, haarvrij babyhuidje!

Hoe geniet je het langst van je Brazilian wax?

Het is belangrijk om na een Brazilian wax de huid zo goed mogelijk tot rust te laten komen. Vermijd tenminste 48 uur na het waxen: strakke kleding en/of ondergoed, zonnebanken, sauna’s, warme baden en blootstelling aan de zon. Je kunt eventueel ook de gewaxte huid insmeren met een verkoelende crème. Tip: vraag je specialiste welke het beste voor jouw huid is.

Need to knows

  • Als je regelmatig voor een Brazilian kiest, komen na verloop van tijd de haartjes steeds dunner, minder en langzamer terug. Dit komt omdat de haartjes met wortel en al worden verwijderd, hierdoor beschadigen de haarzakjes en dat zorgt weer voor een zwakkere haargroei. Als je je haartjes niet lang genoeg laat groeien, kan het zijn dat tijdens de waxbeurt de nieuwe haartjes nog niet worden meegepakt en dat die een week later gewoon groeien.
  • Als je last hebt van ontstekingen, wondjes, pigmentvlekken, spataderen of eczeem wordt het afgeraden om op of rondom deze plekken te waxen. Je kunt hiermee namelijk de huid kapot maken en dat wil je niet!
  • Het is not done om tussen de wax beurten door zelf met een scheermesje aan de slag te gaan. Dit verstoort namelijk de ontharingscyclus en de haartjes zullen weer harder terug groeien
  • Tijdens, vlak voor en vlak na je menstruatie kan een Brazilian wax pijnlijker zijn, dit komt omdat de huid in deze periode een stuk gevoeliger is. De minst gevoelige periode is een week na je menstruatie.

Jij bent klaar voor anything. Power to the poes!

Comments

comments