Wat is een facial?

Een facial is een ontspannende en onderhoudende treatment voor het gezicht. Met een gezichtsbehandeling kan de gezichtshuid gekalmeerd, gereinigd en verbeterd worden. Daarnaast kan het helpen bij rimpels, acne of andere huidproblemen. Een facial duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

How to prepair?five skin types

  • Voor de schoonheidsspecialiste is het het makkelijkst als je zonder make-up naar de salon komt, wil je echt niet zonder make-up over straat? Beperk het dan tot het minimum, dit kan de specialiste dan voor jou verwijderen;
  • Schrijf op van welke huidproblemen jij (af en toe) last hebt. Misschien heb jij wel regelmatig een onzuivere huid, maar is hij net on fleek als je naar de schoonheidsspecialiste gaat. Op die manier kan de specialiste hier rekening mee houden.

Tijdens de facial

Elke facial is weer anders en wordt afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Het stappenplan hieronder is een richtlijn van een gemiddelde gezichtsbehandeling.

Stappenplan facial

Stap 1: Sit back and relax, je gaat comfortabel zitten in de behandelstoel en eventuele make-up wordt verwijderd;
Stap 2: Er wordt een huidanalyse gedaan en aan de hand daarvan wordt er bepaald hoe jouw huid behandeld wordt;
Stap 3: Nu wordt je huid oppervlakkig en diep gereinigd, dit kan gedaan worden met een scrub of peeling. Bye bye mee-eters en puistjes!
Stap 4: Je wenkbrauwen komen weer back in shape, de ongewenste haartjes worden met een pincet verwijderd;
Stap 5: Het is tijd voor een heerlijk ontspannende massage voor je hals en gezicht;
Stap 6: Na de massage wordt er een maskertje aangebracht, deze wordt na ongeveer 10-15 minuten weer verwijderd;
Stap 7: De schoonheidsspecialiste brengt nu wat dagverzorging aan en sommige specialistes kunnen, als je dat wenst, een naturel make-up look aanbrengen.

Hoe geniet je er het langste van?

Om het beste resultaat uit je facial te halen wordt er aangeraden om de treatment elke 6-8 weken te herhalen. Daarnaast kun je je huid verzorgen met producten die goed voor jouw huid werken, de schoonheidsspecialiste kan jou daar in adviseren.

Need to knows

  • Het zou kunnen dat de schoonheidsspecialiste je vraagt je bovenkleding uit te trekken. Op die manier kan ze makkelijker bij je hals tijdens de behandeling;
  • Soms wordt er ook gevraagd om je schoenen uit te trekken, voor het ultieme ontspan-momentje. P.S.: Zorg ervoor dat je schone sokken aanhebt ;);
  • Heb je na de facial nog een afspraak? Vergeet je make-uptasje dan niet mee te nemen. Dan kun je je na de gezichtsbehandeling zelf opmaken;
  • Tijdens je treatment wordt je ingepakt met een warme, zachte deken.

Enjoy your perfect skin!

Comments

comments