Alles wat je moet weten voordat je je haar blond laat verven

Door: Anna van Niel

0
5880

Overweeg jij het om je donkere haren te verruilen voor ijzig witte, granny grey of platina blonde lokken? Alles wat je moet weten voordat je je haar blond laat verven kun je hier terug vinden. Van antwoorden op al jouw vragen tot de basis info en welke tint het best bij jou past.

Als je blond wil gaan is het slim om dit niet zelf thuis te doen, omdat de kans dan groot is dat je met mais geel of groen haar te dealen krijgt. Om deze gênante misstappen te voorkomen kun je beter gewoon gelijk een afspraak bij een kapper boeken. Informeer over welke kapper gespecialiseerd is in het verven van blond haar en ga naar een salon waar jij je fijn voelt. Vervolgens zul je uitgebreid aan de kapper uit moeten leggen wat je precies wilt en de kapper zal je advies geven over de tinten blond die wel of niet bij je huidcomplex passen. Ook kan de kapper je uitleggen hoe jij je blonde lokken het langst mooi kunt houden.

Hoe vind je de perfecte blonde tint?

Het is niet slim om naar een doosje doe-het-zelf verf te kijken en te vergelijken welke kleur je het mooist vindt. Vaak eindigen deze kleuren eenmaal aangebracht op het haar heel anders dan dat er op de verpakking staat. Ook een kleurenkaart geeft simpelweg een impressie, maar ook hier moet je niet blindelings op vertrouwen. Slim is dus om gewoon op straat om je heen te kijken of op Pinterest of Instagram beelden te verzamelen van mensen met jouw gewenste haarkleur en hier een soort moodboard van te maken. Let er wel op dat je beelden verzamelt van mensen met een redelijk zelfde huidskleur als die van jezelf, zodat je weet dat die blonde tint sowieso bij je huid past.

Bij een olijfkleurige huid past honingblond, maar met platina blond moet je weer oppassen, al kunnen sommige mensen het hebben. Heb je een rozige ondertoon, dan staat crème- en zandkleurig haar je goed. Met een meer porselein kleurige huid kan je gaan voor de platina blonde look.

Hoe krijg je je haar zo natuurlijk mogelijk blond?

Veel mensen willen graag een natuurlijke look zonder dat het opvalt dat het écht drastisch geverfd is. Je kunt voor een balayage gaan of neem babylights als je donkerblond haar hebt. Zo komt er speling in je haar en kan het wel een stuk blonder worden én het blijft er natuurlijk uitzien – mits het professioneel gedaan wordt uiteraard – . Bij balayage bijvoorbeeld valt de uitgroei minder snel op.

Tip: met een glaze over je blonde haar glanst het meer en ziet het er gezonder uit na het vele verven van je haar. Vraag er naar bij de kapper!

alles wat je moet weten

Als je je haar blond laat verven, waar moet je dan nog meer rekening mee houden?

Het zou kunnen dat wanneer je van brunette naar blondine gaat, er wat dingetjes in je make-up routine aangepast moeten worden. Als je blond bent zul je iets minder enthousiast met je bronzer moeten poederen en je kunt minderen met je oogmake-up. Vaak is een lichte blush, een gezonde tint en een beetje mascara genoeg. Je kunt je lippen wat meer accentueren door een mooie lippenstift te dragen.

Ook zul je je haar meer liefde moeten geven dan je nu waarschijnlijk doet. Je haar blonderen is nou eenmaal niet heel goed voor je haar. Zorg er daarom voor dat je goed voedende zilver-shampoo’s gebruikt, maar vooral meer conditioner gaat gebruiken. Het bleken van je haar kan namelijk de textuur van je haar een beetje veranderen waardoor het pluiziger of warriger gaat zitten. Om dit te voorkomen is een conditioner de uitkomst. De shampoo’s die je het best kunt gebruiken zijn zilver-shampoo’s of in ieder geval sulfaat-vrije shampoo’s. Daarnaast zou je jezelf wekelijks met een herstellend haarmasker moeten verwennen.

Alles wat je moet wetenJe haar blonderen kost tijd

Bij de meeste mensen is het haar niet binnen één dag precies de blonde tint zoals jij hem hebben wilt. Al verschilt dit per persoon. Als je zwart haar van jezelf hebt duurt het langer voordat je platina blond haar hebt dan wanneer je al donkerblond haar hebt. Klinkt logisch niet? Maar eenmaal blond zul je vaak tijd vrij moeten maken om het opnieuw te laten verven bij de kapper. Je zult zo om de 4 tot 6 weken de kapper moeten bezoeken om je lokken mooi blond te laten. Dit verschilt wel per persoon, want bij de een groeit het haar sneller dan bij de ander. Hoe vaak je een touch-up nodig hebt bij de kapper ligt dus aan hoe snel je haar groeit, wat je natuurlijke haarkleur is en hoe erg je een uitgroei vindt. Dat brengt ons op het volgende punt…

Je moet een redelijk budget vrij kunnen maken voor het hebben van blond haar

Blond haar vereist onderhoud en dit betekent veel kappersafspraken voor de touch-ups, vaak prijzige verfbeurten en de betere shampoo’s & haarmaskers.

Alles wat je moet weten

How to

Van bruin naar blond
Bij bruin haar is de stap naar blond makkelijker gemaakt dan bij rood of zwart haar. Je kunt bijvoorbeeld blonde babylights of highlights laten zetten rondom je gezicht. Zo kunnen je sterke kanten van je gezicht benadrukt worden.

Van rood naar blond
Rood haar is ontzettend koppig wat betreft het verven ervan. Een balayage zou je ontzettend goed staan, maar als je erg rood haar hebt zul je het eerst moeten bleken en vervolgens kun je er highlights in laten zetten. Bij rood haar is de mate van onderhoud misschien nog wel wat heftiger. Je zult zeker om de 4 weken je haar bij moeten laten werken om rode lokken te voorkomen.

Van donkerbruin of zwart naar blond
Dit proces moet je rustig doen. Overhaast het niet, ook al wil je graag per direct blonde lokken. Voorkom zo veel mogelijk beschadiging. Bij deze haarkleuren moet je geen extreem blonde highlights nemen om een zebrapad effect te voorkomen. Als je echt helemaal hoogblond haar wilt zul je tijd en geduld moeten hebben. But nothing is impossible!

Hoe gemakkelijk is het om terug te gaan naar je natuurlijke kleur als je eenmaal blond haar hebt?

Als je zwart of donkerbruin haar van jezelf hebt is het geen probleem om van blond terug naar donker te gaan. Dit kan waarschijnlijk in één behandeling geregeld worden. Als je allemaal highlights hebt kun je gemakkelijk donkerder haar krijgen door er donkerdere lowlights en tussen de highlights door donkerdere tinten in te verwerken. Als je je haar volledig gebleekt hebt kan het wel een opgave zijn om je haar terug te krijgen naar je eigen kleur. Je hebt namelijk met het bleek je haar en vooral je punten beschadigt en het kan zijn dat een nieuwe kleur je haar dus niet pakt. Je zou er dan eerst voor moeten zorgen dat je beschadigde haar hersteld is voordat je het terug verft naar je natuurlijke kleur.

Wil je kijken welke haarstijlen er allemaal zijn en welke het best bij jou past? Check het lookbook!

Comments

comments