Appelazijn: een beauty-wonder in je keukenkastje!

Door: Selma Gash

0
47661
appelazijn-een-beauty-wonder-je-keukenkastje

Ik heb vaker geschreven over veelzijdige beautywonders, zoals oil pulling en kokosolie. Dit keer wil ik weer een beautywonder met onze Treatwellers delen, namelijk appelazijn. Ik denk dat dit een van mijn favoriete natuurlijke, veelzijdige beautyproducten is. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen en het is goed voor (bijna) alles!

Appelazijn?

Ja, appelazijn! Het heeft enorm veel voordelen op het gebied van beauty. Ikzelf gebruik appelazijn voor mijn huid, haar, nagels, noem maar op. Bij de volgende tips is het noodzakelijk dat je alleen appelazijn gebruikt die puur en ongefilterd is. Het goedje is dan troebel en er zweven dan ‘stukjes’ in. Als je appelazijn gebruikt die niet puur is, kan het misschien niet tot de gewenste resultaten leiden. Let hier dus goed op!

Huidveroudering vlekken

Appelazijn op je huid smeren staat momenteel misschien niet bovenaan je to-do list, maar het helpt ontzettend goed tegen verschillende kwaaltjes. Het zit namelijk boordevol antioxidanten en alpha hydroxy zuren. Dat zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en er een ‘nieuwe huid’ te voor schijn komt.
Je kan appelazijn op je huid gebruiken tegen huidveroudering vlekken. Dip een watje in een beetje pure appelazijn en dep het op de vlekjes. Houd het ongeveer een halfuurtje op je gezicht en spoel het daarna af. Als je dit ongeveer twee keer per dag doet, zie je na een paar weken duidelijk resultaat.

Acne en puistjes

Door zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking is appelazijn een echte favoriet onder mensen die last hebben van acne en puistjes. Het reinigt de poriën diep en balanceert de pH-level van de huid.
Pak een klein schaaltje en vul hem voor de helft met water en de andere helft met appelazijn. Dip er met een watje in en wrijf het over de probleemgebieden. Sommige mensen ervaren een prikkelend gevoel. Dat is normaal, maar het moet natuurlijk geen pijn doen. Is dat wel het geval, gebruik dan iets meer water en minder appelazijn. Ook kun je appelazijn gebruiken om acne op je lichaam tegen te gaan.

Make-up remover

Dip een watje in een schaaltje met appelazijn en wrijf het over je gezicht heen om grondig en effectief make-up te verwijderen van je gezicht. Appelazijn is 100% puur natuur en daarom ook een zeer goede alternatief voor make-up remover die vol zit met verschillende chemicaliën.

Gezichtstonic

Appelazijn kan gebruikt worden als een natuurlijke tonic. Mix een eetlepel appelazijn met 7 eetlepels water. Was eerst je gezicht zoals je dat normaal doet. Dep er een watje in en wrijf dat over je gezicht. Vermijd de gevoelige huid rondom je ogen. Spoel het niet af, maar laat het vanzelf opdrogen. Hierdoor wordt de huid grondig gereinigd, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden je poriën verkleind. Tot slot smeer je een hydraterende crème (of kokosolie) op je gezicht. Het resultaat is een egale, gladde huid. Dit kun je het beste doen voor het slapen.

 

Roos-vrij haar

Giet onder de douche voorzichtig een glas appelazijn over je haar heen. Dit kan zowel voor als na het gebruik van shampoo. Masseer het voorzichtig in je hoofdhuid en spoel het daarna uit. Doe dit een keer per week. Maak je geen zorgen, je haar zal niet naar azijn ruiken. Zodra je haar is gedroogd ruik je namelijk helemaal niks meer! Naast dat het je haar roos-vrij maakt, zorgt het ook nog eens dat je haar grondig wordt gereinigd en meer volume en glans krijgt.

Sterke nagels

Houd je vingers een minuut lang in een bakje appelazijn voor sterkere nagels. Ik doe dit ongeveer een keer per twee weken en mijn nagels zijn sterker dan ooit.

In bad

Giet een vijfde van een liter appelazijn in je badkuip. Dit verkoelt een jeukende huid en ontspant pijnlijke spieren. Blijf minstens een kwartiertje liggen. Ook kun je een voetenbad maken voor zachte voeten en om nare luchtjes te verwijderen.

Vette huid

Heb je last van een vette huid? Mix een halve glas water met een halve glas appelazijn en was hier je gezicht mee. Kijk uit dat het niet in je ogen komt. Door de zuren wordt ook nog eens je bloedcirculatie versneld.

Appelazijn drinken

Drink je mooi! Mix een eetlepel appelazijn met een kwart liter water. Drink dit mengseltje dagelijks met een rietje voor onder andere een mooie huid en een snellere metabolisme. Vele mensen drinken dagelijks water gemixt met appelazijn om af te vallen.

Ben jij al overtuigt van de werkingen van appelazijn? Heb je er ervaringen mee? Laat het ons weten!

Comments

comments