Beauty behandelingen die je beter niet zelf kunt doen

Door: Caro Bouwhuis

0
1656

Je benen scheren, je nagels lakken of zelf af en toe een gezichtsmaskertje op doen is prima om thuis in de badkamer te doen en er zal dan ook niet zo snel wat mis gaan. Maar aan sommige beauty behandelingen kun je je beter niet zelf aan wagen en uitbesteden aan de echte professionals!  


 

haar vervenJe haar verven

Ben je een blondine en wil je je haar donkerbruin verven of juist andersom? Laat dit dan altijd door een professional doen en doe dit dan ook nooit zelf! Je kunt je haar ontzettend beschadigen én als het niet goed uitpakt loop je straks met kanariegeel haar. Drastische veranderingen qua haarkleuren hebben vaak meerdere behandelingen nodig, om zo je haar niet te beschadigen en om de kleur zo mooi mogelijk te maken.


 

Mani’s en pedi’smani's

Wil je je handen en voeten vertroetelen met een lekker badje, een scrub en een crèmetje na? Dat kun je natuurlijk altijd zelf doen! Maar zelf je ingegroeide nagels, schimmelnagels of eelt behandelen is niet zo’n goed idee. Je kunt er, door het niet op de juiste manier te doen, namelijk ontstekingen mee creëren.


 

At the hairdresser's.Je coupe veranderen

Ben je je lange lokken zat en wil je een korte coupe? Of wil je jezelf een rechte pony aanmeten? Ga absoluut niet zelf aan de slag en laat het aan de kapper over. Straks knip je het te kort, scheef of eindig je met een coupe die je totaal niet staat. Een professional kan jou adviseren én kent alle kniptechnieken.


 

Puistjes uitknijpen/uitdrogenpuistjes uitknijpen

We snappen dat het heel erg verleidelijk is om een puistje zo snel mogelijk weg te willen werken en vaak doe je dat door ze uit te knijpen. Maar doe dit ab-so-luut niet! Als je ze zelf gaat uitknijpen heb je kans dat er vervelende littekens ontstaan, je meer puistjes creëert of dat je een infectie krijgt. Laat ze door een schoonheidsspecialiste uitknijpen en behandelen, zij zorgt er ook nog eens voor dat de gehele conditie van je huid verbeterd en je misschien helemaal geen puistjes meer krijgt! P.S. : Ook tandpasta op je puistjes smeren om ze uit te drogen is not done!


 

brows on fleekBrows on fleek

Jaloers op al die perfecte wenkbrauwen, die tegenwoordig bijna iedereen lijkt te hebben? Laat die van jou dan ook in model harsen, epileren of threaden en ga zeker niet zelf aan je wenkbrauwen plukken. Een specialiste kan precies zien welke haartjes ze bij jou weg moet halen voor het mooiste resultaat én daarnaast zal zij nooit te veel of te weinig haartjes verwijderen. Wedden dat hierna jouw brows on fleek zijn?


Read next:
> Waarom is douchen zo ontzettend fijn?
> Verschillende manieren van ontharen, de voor- en nadelen
> Zo lang mogelijk genieten van pastelkleurig haar?

Comments

comments