Beauty in het vliegtuig

Door: Caro Bouwhuis

0
1467

Zie jij er na een vliegreis ook altijd zo uitgeput uit? Zit je gezicht in de kreukels omdat je een dutje hebt gedaan en voelt je huid zo droog als de Sahara? Met deze beauty tips stap jij net zo stralend het vliegtuig uit als celebs à la Kim Kardashian!

 Hydra-bomb

Aan boord van het vliegtuig is de lucht extreem droog. Het is dus heel belangrijk om voor en tijdens het vliegen veel water te drinken. Zo blijf je gehydrateerd en voorkom je dat je let the sun shinehuid uitdroogt! Wil je er van verzekerd zijn dat je huid niet uitdroogt? Smeer je gezicht dan in met een dikke laag voedende dag- of nachtcrème en je lippen met een laag vaseline of labello.


 Let the sun shine!

Gaat de reis naar een (verre) zonnige bescherming? Vergeet jezelf dan niet van te voren al in te smeren met wat zonnebrandcrème! Zo kun je zorgeloos het vliegtuig uitstappen. Vergeet ook niet om je zonnebril mee te nemen in je handbagage. Mocht je toch vermoeide ogen hebben, dan kun je deze hiermee verbergen.

Make-up

Als je gaat vliegen is het niet verstandig om je hele gezicht vol te smeren met make-up, hier zitten namelijk vaak veel uitdrogende ingrediënten in en daar is je huid niet blij mee! De regel hierbij is keep it simple; houdt het bij een stralende lokkenverzorgende dag- en nachtcrème of eventueel een BB-crème zonder alcohol. Is het voor jou echt een no go om make-uploos naar buiten te gaan? Kies dan in ieder geval voor vloeibare make-up producten.


 Stralende lokken

Ben je van plan om in het vliegtuig te gaan slapen, maar word je altijd wakker met een vogelnestje op je hoofd? Spray je haar dan voor het slapen in met wat leave-in-conditioner en doe het in een knotje of een staart. Na je dutje kun je je haar uitkammen en heb je stralend zachte lokken.

Clean it up!

In een vliegtuig weet je nooit wie er voor jou met zijn vingers aan de knopjes, leuningen, de wc-deur of de dienbladen heeft gezeten en of het überhaupt wel is schoongemaakt. Vergeet dus vooral geen hand sanitizer en/of verfrissingsdoekjes mee te nemen. Hierna smeer je je brushing teethhanden in met wat handcrème en jouw handen zijn weer ready to shine.


 Prepare yourself

Ben je bijna op de plaats van bestemming? Duik dan, voordat de landing wordt ingezet, nog even snel het toilet in. Poets hier je tanden, verkoel je gezicht met wat koud water en eventueel een verfrissende (oog)crème en verfris jezelf met deo wipes (of babydoekjes). Geen zin om je tandenborstel mee te nemen in je handbagage? Laat het dode vogeltje in je mond dan verdwijnen door wat smintjes of kauwgom in te nemen. P.S.: Snel last van een verkoudheid na het vliegen? Spray een halfuur voor het vliegen en een keer tijdens het vliegen met neusspray.

P.S.: In je handbagage mag je, in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak van één liter, verpakkingen van maximaal 100 ml meenemen.

Read next:
> Wat te doen als je verbrand bent door de zon?
> Hoe verzorg je je haar in de zomer?

Comments

comments