De basis voor perfect gelakte nagels

Door: Caro Bouwhuis

0
3020

Nagels lakken, you love it or you hate it. Bij de één blijft de nagellak een week mooi zitten, maar bij de ander maximaal twee dagen. Behoor jij nou tot de laatste categorie en heb je geen zin om je nagels om de dag te moeten lakken? Dan hebben wij een aantal tips voor jou! Met deze tricks blijft je nagellak tot wel twee keer langer zitten zonder te chippen.

Love your nails

De basis voor perfect gelakte nagels, zijn je nagels zelf. Het is belangrijk dat je sterke nagels hebt, hierdoor blijft de nagellak al een stuk langer zitten. Heb je van jezelf slappe broze nagels? Probeer ze dan door regelmatige verzorging sterker te maken. Verzorg je nagelriemen met een nagelriemproduct, lak je nagels met een nagelverharder en smeer je handen regelmatig in met handcrème.

How to get perfect nails

Heb je (nu) sterke nagels? Dan kun je beginnen met het ultieme stappenplan om je nagels te lakken.

Stap 1: Maak je nagels schoon voordat je je nagellak aanbrengt. Door overtollig vet en oliën te verwijderen van je nagels, hecht de nagellak zich beter aan de nagellak. Je kunt je nagels schoonmaken met een beetje azijn of nagellakremover.

Stap 2: Lak je nagels met een dun laagje basecoat. Een basecoat zorgt er voor dat de nagellak langer blijft zitten en dat je nagels niet verkleuren. Een niet te vergeten stap dus!

Stap 3: Zodra de basecoat goed is gedroogd, kun je je nagels gaan lakken. Belangrijk is dat je je nagellak in dunne laagjes aanbrengt. Je kunt zoveel dunne laagjes aanbrengen totdat de lak dekkend is. Let er wel op dat de lak goed gedroogd is voordat je de volgende laag aanbrengt. Breng je een dikke laag lak aan, dan hecht de lak minder goed aan je nagels en gaat het sneller chippen.

Ben je uitgeschoten met de nagellak? Gebruik dan een nagellakremover pen om de lak voorzichtig te verwijderen op de betreffende plekjes.

Stap 4: Laat de lak goed drogen, zodat je geen beschadigen aan je net gelakte nagels aanbrengt. Je kunt de lak drogen met koude lucht, bijvoorbeeld met je föhn op de koudste stand. Je kunt ook gebruik maken van een quick dry spray of quick dry drops. Zodra je dit aanbrengt is de nagellak binnen een minuut opgedroogd.

Nog een paar extra tips voor de perfecte home made manicure

Left or right: Begin altijd met de hand die voor jou het moeilijkst is. Dus als je linkshandig bent is het het beste om je linkerhand als eerste te lakken en als rechtshandige kun je beginnen met je rechterhand.
Ice cold: Om de nagellak sneller te laten drogen kun je je net gelakte nagels een paar minuten onder de koude kraan houden. Hier ‘schrikt’ de nagellak van, waardoor het verstijft en beter blijft zitten.
Topcoat: Wil je nog langer genieten van je gelakte nagels? Vergeet dan niet om een laagje topcoat aan te brengen. Dit laat je nagels shinen als nooit te voren én beschermd de nagellak.
Roll it: Luchtbelletjes in je lak zijn vaak de boosdoeners van afgebladderde nagellak. Dit komt doordat de nagellak minder goed hecht als er luchtbelletjes in zitten. Je kunt dit voorkomen door de nagellak vooraf niet te schudden, maar te rollen tussen je vingers.

Comments

comments