De grootste skincare mistakes

Door: Caro Bouwhuis

0
964

Een goede huidverzorgingsroutine is het belangrijkste onderdeel om een flawless huidje creëren. Hier kan geen foundation, bronzer en blush tegenop! De juiste skincare is niet een combinatie van producten, maar het zijn producten die ieder voor zich perfect bij jouw huid passen. Er worden nog steeds heel veel skincare mistakes gemaakt, die wij graag voor jou oplossen!

gezicht wassen onder de doucheGezicht reinigen tijdens het douchen

Reinig je je gezicht onder de douche? That’s okay! De stoom van de douche opent je poriën, waardoor je je huid gemakkelijk kunt reinigen. Let er dan wel op dat je dit doet na het wassen van je haren, want anders verstop je je poriën weer met shampoo en conditioner.


Altijd hetzelfde riedeltje

Buiten verandert het weer per seizoen en je huid doet gezellig mee. In de winter kan je huid meer behoefte hebben aan vochtinbrengende dikke crèmes en oliën, terwijl in de zomer een luchtige crème voldoet. Daarnaast kan je huid ook veranderen door hormoonschommelingen. Kijk dus goed naar de conditie van je huid en pas je verzorging daar telkens weer op aan!


Dun versus dik

Gebruik je de juiste producten voor jouw huidtype, maar werken ze niet optimaal? Misschien smeer je ze in de verkeerde volgorde. First things first! De regel is; smeer eerst de dunnere producten en daarna de dikkere (vettere) producten. Dus eerst je dunne productsmoisturizer met antioxidanten en daarna je vette, verzorgende dagcrème.


De verkeerde producten

Soms denk je dat je een vette huid hebt, omdat er een glanzend laagje op je huid na het aanbrengen van een crème verschijnt of dat je een droge huid hebt omdat je na het reinigen een trekkerige en schilferige huid hebt. Natuurlijk kun je het goed hebben en is je huid inderdaad vet of droog, maar het kan ook zo zijn dat je huid vet of droog lijkt door het soort product dat jij gebruikt. Dan sluit het product dat jij gebruikt niet goed aan op jouw huidtype. Laat je dan ook goed adviseren over de producten die jij kan gebruiken, een schoonheidsspecialiste kan jou hierbij helpen.


 Going green

De meeste mensen denken dat alles wat natuurlijk is automatisch goed voor je is. Helaas is dit niet zo. Natuurlijk zijn er ‘groene’ producten die goed zijn voor je huid, maar vele irriteren de huid alleen maar. Vooral voor mensen met een (erg) gevoelige huid zijn natuurlijke producten echt een no go.


‘S avonds je make-up niet verwijderen 

Dat het belangrijk is om je make-up ‘s avonds temake-up verwijderen verwijderen, hoeven wij je niet nogmaals te vertellen. Toch kan het erg verleidelijk zijn om na een avondje stappen zo je bed in te duiken, maar je huid zal dit echt niet leuk vinden! Je creëert puistjes, onzuiverheden en als je regelmatig met make-up op gaat slapen zal je huid sneller verouderen. Verwijder je elke avond braaf je make-up, maar heb je evengoed klachten? Misschien reinig jij jouw gezicht niet op de juiste manier. 


Overenthousiast

Tegenwoordig bestaat er overal wel een crème voor: één voor de dag, één voor de nacht, voor je ogen, tegen rimpels, een serum, een primer of één tegen puistjes. Deze overdosis aan crèmetjes is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je huid en je kunt er juist klachten van krijgen. Als je een milde moisturizer gebruikt, die is afgestemd op jouw huidtype, kun je deze overdag, ‘s nachts en rond de ogen gebruiken.


Read next:
> Waarom is een peeling goed voor je huid?
> Wat betekent SPF eigenlijk?

Comments

comments