De perfecte eyeliner aanbrengen, how to?

Door: Caro Bouwhuis

0
2676

Een subtiel lijntje of een winged eyeliner à la Adele? Elke vrouw draagt het wel eens, naar een feestje of bij de daily make-up look. Helaas is de perfecte eyeliner aanbrengen niet één van de makkelijkste karweitjes. Gelukkig hebben wij dé tips and tricks gevonden die jou hierbij helpen!

Verschillende eyeliners

Er zijn verschillende soorten eyeliners, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Welke eyeliner jij gebruikt hangt af van wat jij fijn vindt. De eyeliners waar je het beste een lijntje boven je oog kunt aanbrengen zijn:

  • Een stift eyeliner, de perfecte eyeliner voor de beginners door het makkelijke gebruik. Het enige nadeel kan zijn dat hij vrij snel uitdroogt. Maar ook hier hebben wij een oplossing voor! Haal, zodra je merkt dat de eyeliner is uitgedroogd, met een pincet voorzichtig het puntje uit de huls. Als het goed is heeft de onderkant precies zo’n zelfde punt! Zet het puntje omgekeerd weer in de huls en je kunt je eyeliner nog wat langer gebruiken.
  • Een vloeibare eyeliner, geschikt voor de gevorderde onder ons. Vloeibare eyeliner zit in een potje en breng je aan met een kwastje of sponsje.
  • Een gel eyeliner, ideaal voor een gitzwarte eyeliner die lang blijft zitten. Gel eyeliner zit in een potje en breng je aan met een kwastje. Het nadeel van een gel eyeliner is dat je er erg lang mee doet en hij op den duur uitdroogt.
  • Een scherp oogpotlood, is makkelijk aan te brengen en eventueel te vervagen. Het nadeel is dat je hier geen mooie winged eyeliner mee kunt maken.

Een subtiel lijntje aanbrengen

Wil je een subtiel lijntje langs je wimperrand aanbrengen, maar wordt hij vaak niet zo strak als dat je in gedachten had? Trek dan je ooglid omhoog. Hierdoor kun je het lijntje strak langs je wimperrand tekenen. Je kunt er voor kiezen om het lijntje in één keer te tekenen of in twee fases. Begin dan vanuit het midden en werk naar de buitenkant toe, het tweede lijntje teken je vanuit je ooghoek naar het midden toe.

De perfecte winged eyeliner aanbrengen

Ga je voor de winged eyeliner à la Adele? Begin dan met een dun lijntje op je oogrand. Vervolgens teken je aan de buitenste hoek van je oog een lijn recht omhoog, deze loopt parallel aan je wimperrand. Deze twee lijnen verbind je met elkaar door middel van een dunne lijn en ten slotte kleur je alles wat er binnen de lijnen zit in.

Tips and tricks

 • Breng voordat je je eyeliner aanbrengt wat concealer of oogschaduwbasis aan op je ooglid. Hiermee voorkom je dat je eyeliner gaat vlekken.
 • Wil je ook oogschaduw opdoen? Doe dit dan voordat je de eyeliner aanbrengt! Een laagje mascara breng je juist aan nadat je een eyeliner hebt gezet.
 • Heb je toch nog wat geknoeid met je eyeliner? Haal de ‘foutjes’ dan weg met een wattenstaafje en wat make-up remover.
 • Begin met een (te) dunne eyeliner, je kunt hem altijd nog wat dikker aanzetten!
 • Houdt het lijntje bij je binnenste ooghoek dun, dit oogt een stuk natuurlijker.

Comments

comments