Detox: 3-daagse sapkuur

0
1216

Treatwell’s 3-daagse sapkuur!

Bij Treatwell zijn we dagelijks bezig met de beste beautytreatments, gezond eten en goed voor jezelf zorgen; het werd dus hoog tijd om zelf te testen wat detoxen met je doet. 7 Treatwellers nemen de proef op de som en wagen zich aan een 3-daagse sapkuur. Een sapkuur schijnt de ultieme manier te zijn om je lichaam goed te reinigen en daarnaast is voldoende groente en fruit ook nog goed voor een mooiere huid en gezonder haar.

Voordelen van deze kuur:

 • Een goede start om slechte eetgewoontes te doorbreken
 • Je energiepeil verhogen
 • Makkelijk in te plannen
 • Lekkerder in je vel zitten

Het wordt aangeraden om twee dagen voor het begin van de kuur je voedselinname aan te passen; geen koffie, alcohol, suikerhoudende dranken en juist veel water, groente, fruit, witvis en kipfilet. De sapjes werden op maandagmiddag op ons kantoor geleverd, zodat op dinsdag het sapfeest kon beginnen. In het sap-pakket zit voor iedereen een tasje met 5 sappen; ontbijt, lunch, diner en twee ‘snacks’ + een informatieboekje met alle ingrediënten van de sapjes. Dat ziet er allemaal veelbelovend uit. Let’s go!

Dag #1

Het menu voor dag #1

 • Ontbijt Boer’n best – met o.a. boerenkool
 • Lunch Gletsjer – met o.a. spinazie
 • Diner Booster – met o.a. broccoli, bloemkool
 • Snack #1 Drie makkers – met o.a. wortel, appel, kiwi
 • Snack #2 Perfect pink – met o.a. aardbei

Wat verwacht je van de komende drie dagen?

Larasati: Mijn verwachtingen voor de komende drie dagen…vooral afzien eigenlijk, veel moodswings, rommelende magen en ben benieuwd hoe het met mijn doorzettingsvermogen gesteld staat. Ben benieuwd hoe ik er na drie dagen over denk!

Nicole: Ik ben heel erg benieuwd of ik het ga volhouden om 3 dagen zonder eten en koffie te leven. Maar ja, ik ben enthousiast en ik hoop dat de sapjes lekker zullen smaken en vullend zijn.

Roxanne: Ik verwacht met name dat ik even een ‘reset’ krijg wat betreft mijn eetpatroon en ik hoop ook een beetje mijn stofwisseling wat meer in balans komt door het ontgiften. Een paar jaar terug heb ik ook een 3-daagse kuur gedaan en dat vond ik echt mega lastig! Met name mentaal, omdat je de hele tijdbewust bent dat je niet mag eten en drinken wat je wil. Maar ik start nu vol goede moed en mét support van collega’s!

 

Lindy: Ik ben vooral benieuwd wat het 3-dagen-leven-op-sappen doet met mijn lichaam en ook of er na de 3 dagen een verschil zal zijn in mijn eetbehoeften en eetpatroon.

Michelle: Ik verwacht dat ik het moeilijk ga krijgen om geen lekkere tussendoortjes meer te mogen eten (en vooral te kauwen!) en ’s avonds na het “diner” niks meer te mogen snoepen. Maar ik hoop dat dit opweegt tegen het super ‘schone’ gevoel wat ik eraan over houd.

Iris: Ik denk dat het drie zware dagen gaan worden. Ik eet meestal niet erg gezond, dus het lijkt me een enorme uitdaging om ineens 3 dagen alleen maar gezonde sapjes te drinken.

Liselotte: Ik verwacht een heel erg hongerig gevoel en de behoefte aan vast voedsel. Ik verwacht dat ik het drinken heel snel zat ben. Ik hoop dat ik me na deze drie dagen herboren voel, super energiek en gezond.

Sapkuur

Dag #2

Menu van dag #2

 • Ontbijt Sultan – met o.a. dadels
 • Lunch Biet-it – met o.a. rode biet
 • Diner Muskaatje – met o.a. prei, venkel, bleekselderij
 • Snack #1 Pure passie – met o.a. frambozen
 • Snack #2 Banana dream – met o.a. banaan

Het onbijt zit erin. Hoe voel je je nu?

Iris: Ik voel me alsof ik al een paar dagen ziek ben en niks kan eten. Erg slap en heb het gevoel alsof ik al mijn energie verloren ben. Heb niet echt honger, maar de sapjes smaken me ook even niet meer.

Larasati: Ik voel me licht in het hoofd, duf en hongerig.

Lindy: Ik voel me wel prima eigenlijk, maar lust ook wel weer wat zo.

Michelle: Voel mij een beetje licht in mijn hoofd, maar verder gaat het eigenlijk verbazingwekkend goed. Wel honger gisteravond toen ik in bed lag. Dat was niet heel chill.

Sapkuur

Dag #3

Iris en Liselotte konden het niet meer houden.. Zij hebben allebei gecheat gisterenavond. Iris nam een bak popcorn in de bioscoop en Liselotte ging voor een handje ongebrande, ongezouten cashew noten.

Iris: Ik stond op het punt om er maar gewoon mee te stoppen. Ik voelde me zo slap en alles deed pijn. Na de popcorn en een goede nacht slaap, kon ik er wel weer even tegenaan. Voor vandaag heb ik raw nootjes meegenomen.

Vandaag staan de volgende sappen op het menu:

 • Ontbijt Advocaat – met o.a. avocado
 • Lunch Anti virus – met o.a. blauwe bessen
 • Diner Royal – met o.a. pompoen
 • Snack #1 Rode storm – met o.a. rode bieten
 • Snack #2 Bitter sweet – met o.a. bleekselderij

Hoe voelt iedereen zich?

Larasati: Ik ben bijna 3 kilo kwijt!

Lindy: Ik heb geen weegschaal, maar ik denk dat ik wel iets kwijt ben.

Roxanne: Wat?? Ik ben denk ik aangekomen, haha. Mijn lijf is raar.

Sapkuur

Vrijdag – the day after

Wat vond je van de sap kuur?

Liselotte: Ik vond het best wel heftig om alleen maar vloeibaar voedsel te drinken.

Iris: Ik vond het minder erg dan verwacht, maar ondanks die verwachting had ik er lichamelijk wel erg veel last van.

Roxanne: Ik ben erg blij dat ik de sapkuur heb gedaan! De sapjes waren lekker en de uitdaging was groot. Dus ik heb wel aan mezelf bewezen dat ik dat ene paaseitje of een glaasje wijn tijdens het eten goed kan weerstaan.

Larasati: Het verbaast me dat het me eigenlijk verbazingwekkend goed af ging. De eerste en derde dag waren eigenlijk nauwelijks een probleem.

Lindy: Een mooie uitdaging! Alhoewel ik normaal gesproken al best vaak smoothies als ontbijt drink en een beetje een healthy freak ben, vond ik het wel heel lastig op sommige momenten.

Nicole: Het was beter dan ik had verwacht. De eerste dag was heel erg zwaar, maar daarna raakte ik eraan gewend. Ik was verbaasd dat de sapjes zo vullend waren!

Michelle: Ik vond de kuur overall best meevallen. De smaken waren lekker en er zaten van de 15 sapjes misschien 2 sapjes bij die ik niet zo lekker vond.

Wat vond je het moeilijkst?

Iris: Dat ik heel weinig energie had en me erg slap voelde.

Roxanne: Niet de vrijheid hebben om gewoon te eten en drinken waar je trek in hebt.

Larasati: Om heerlijk eten thuis af te slaan (Zalm uit de oven, chocolademousse, carpaccio)

Lindy: Gewoon helemaal niets anders eten dan de sapjes/soep en niet kunnen kauwen.

Michelle: Ik denk toch wel het niet mogen snacken rond 16:00 uur en in de avonden.

Zou je het nog een keer doen?

Hier was iedereen het over eens. Voorlopig niet, maar als het er nog een keer van komt dan liever 1 dag.

Denk je dat je anders gaat eten/drinken na deze sapkuur?

Liselotte: Minder vlees eten en minder snoepen

Iris: Minder bewerkt voedsel, meer water drinken en meer groente en fruit.

Roxanne: Ik denk wel dat ik iets bewuster met mijn eten om zal gaan.

Larasati: Ik heb minder honger en weinig behoefte aan snacken tussendoor.

Lindy: Ik wil proberen om zo weinig mogelijk suiker en zout te eten.

Nicole: Het valt te proberen.

Michelle: Mij kennende: Nee.

Heb je tips voor mensen die ook een sapkuur willen doen?

Larasati: Zorg dat je avonden gevuld zijn of dat er afleiding is. Ik heb woensdag en donderdag wat langer doorgewerkt, omdat ik geen plannen had gemaakt en geen zin had om thuis te zitten met mijn sapje.

Lindy: Zorg de paar dagen voordat je begint al dat je qua eten wat afbouwt, zodat je lichaam beter voorbereid is op 3 dagen leven op alleen sappen. Ook goed om dingen te blijven doen na werk, maar niet al te intensief. Dus ga bijvoorbeeld lekker naar de sauna, zwem wat banen in het zwembad, pak een yoga lesje of zonnebank.

Nicole: Zorg dat je genoeg slaapt de avond voordat je begint, zodat je de koffie niet te veel zal missen. Plan je sapkuur niet in een week met veel/belangrijke meetings, zodat je niet tijdens die meetings steeds afgeleid bent door het denken aan eten.

Michelle: Doen! Het is leuk om een keer mee te maken, het is goed voor je bewustzijn van wat je op een dag allemaal in je mond stopt en het is goed om te weten dat je eigenlijk prima drie dagen zonder vast voedsel kan. Mijn tips zijn:

 • Zodra je aan eten denkt ga iets anders doen of denk bewust ergens anders over na
 • Ben je er echt klaar mee en voel je je niet zo top, doe een beetje honing in je thee
 • Plan je avonden vol, zodat je niet thuis zit en in de verleiding kan komen (sauna, bios, zonnebank, etc.)

Wij hebben de 3-daagse sapkuur besteld via SapVers. Je kunt kiezen uit 1 dag, 3 dagen of 5 dagen en je kunt de sappen ophalen of laten bezorgen. Wil je de detox nog completer maken? Boek dan tijdens de kuur een detox-behandeling, zo zal je lichaam zich nog beter ontdoen van giftstoffen.

Comments

comments