Een stralende huid met dit 24-uurs drinkmenu!

Door: Anna van Niel

0
2665
stralende huid

Je huid is iets kostbaars en hoort je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Logisch dus dat hij wat extra verzorging en liefde verdient. Soms kan je huid er wat grauw uitzien met enkele oneffenheden, maar met dit 24-uurs drinkmenu drink jij je een weg naar een stralende huid!

Misschien is deze lijst niet zo leuk als een menu-kaart met je favoriete cocktails of wijnen én dit menu kost misschien wat toewijding, maar als je eenmaal je routine hebt aangepast zal je huid je ontzettend dankbaar zijn!

stralende huid

Dr. Nazarian heeft dit verkwikkende menu opgesteld en hij geeft ook een logische verklaring voor de dranken en waarom je nou precies deze drankjes moet drinken!

  • Water: niets laat de huid frisser lijken. Het helpt de vochtbalans in de huid op peil te houden en zorgt voor elasticiteit om zo de huid een gezonde ‘bounce’ te geven. Hierdoor krijg je een gezond uitziende huid.
  • Groene juice met boerenkool: boerenkool is een geweldige multi-vitamine voor de huid. Er zit vitamine A in, die tevens ook vaak te vinden is in anti-aging crèmes, en helpt de aanmaak van nieuwe cellen in je huid een handje. In Boerenkool zit ook vitamine C en ijzer, wat beide een fundament voor collageen is en zowel vitamine C als ijzer zorgt ervoor dat de huid sterk blijft en zichzelf goed en efficiënt kan helen.
  • Sojamelk: sojamelk beschermt je collageen, waardoor je huid er jonger uit blijft zien. Ook kunnen de mineralen en proteïnes in sojamelk donkere vlekken of een oneffen teint verminderen.
  • Groene thee: groene thee heeft een heleboel antioxidanten in zich die de huid helpen te beschermen tegen UV-stralen, verminderen roodheid en een ontstoken huid.
  • Granaatappelsap: ook deze sap zit boordevol met antioxidanten, wel twee keer zoveel als in groene thee, en het is een geweldige drank voor je huid omdat het de collageen aanmaak stimuleert en een oneffen teint tegen gaat.
  • Water met komkommer: komkommer helpt om je vochtbalans meer op peil te krijgen, aangezien een komkommer 90% uit water bestaat, maar omdat we het in dit menu over drinken hebben: voeg komkommer toe aan je water. Het geeft je water niet alleen een ander fris smaakje, maar de komkommers zijn ook gevuld met mineralen zoals magnesium en kalium die de pH-waarde van je huid in balans houden en ontstekingen in de huid verminderen.

Comments

comments