Feitjes over roodharigen

Door: Anna van Niel

0
3208

Rood haar is prachtig, maar dat wisten we al natuurlijk! Wij hebben een aantal feitjes voor de roodharigen onder ons over de roodharigen! Dus de mensen die gezegend zijn met rode lokken en sproetjes, lees vooral verder!

#1

Roodharigen hebben minder haar op hun hoofd dan blond, zwart of bruin haar. Dit betekent niet dat ze sneller kaal worden, want rode haren zijn over het algemeen dikker dan andere haarkleuren!

#2

Rood haar is lastig om te verven. De kans is namelijk groot dat de kleur niet pakt op jouw rode lokken. Vaak moet je het eerst bleken en vervolgens de kleur naar keuze aan laten brengen, maar zoveel moeite moet je eigenlijk niet willen doen. Jouw haar is prachtig zoals het is!

#3

Een rood koppie en blauwe ogen zijn heel zeldzaam. Slechts één procent van de roodharigen heeft blauwe ogen. Vaker komen bruine of groene ogen voor in combinatie met rood haar. Blauwe ogen? Lucky you!

#4

In de Romeinse tijd werd rood haar gezien als een symbool voor kracht en uithoudingsvermogen. Vandaar dat slaven met rood haar duurder waren en gevangenen vaak rood geverfd werden.

#5

Iets om jaloers op te zijn, namelijk; roodharigen genereren hun eigen vitamine D. Dit doen zij gelijk zodra zij blootgesteld worden aan licht. Nadeel is wel; omdat roodharigen van buitenaf niet genoeg vitamine D op kunnen nemen verbranden ze snel.

#6

Grijze haren? Nee hoor, roodharigen worden op latere leeftig eerst een beetje rossig blond en pas op écht oude leeftijd zullen zij wit grijs worden!

Comments

comments