Deze fouten maak jij bij het scheren van je bikinilijn!

Door: Anna van Niel

0
4095

Als jij er van houdt om down under helemaal kaal te zijn, of weinig haar te hebben, ken je vast de struggles van rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk. Als je de volgende veelgemaakte fouten vanaf nu vermijd, wordt het scheren van je bikinilijn veel makkelijker en minder pijnlijk!

#1 Zodra je onder de douche stapt, gelijk scheren

Het is absoluut geen goed plan om gelijk als je onder de douche stapt jezelf te gaan scheren. Hierdoor krijg je namelijk gegarandeerd rode bultjes en een geirriteerde huid. Wacht daarom eventjes met scheren. Laat het warme water eerst de haarzakjes wat zachter worden en exfolieer je bikinilijn lichtjes van te voren. Zo voorkom je ingegroeide haartjes en behaal je een gladder resultaat!

#2 Je draagt de verkeerde undies als je klaar bent met scheren.

Je scheert jezelf en hierna wil je een mooi kanten setje aan, maar het kanten broekje kun je beter even achterwege laten. Ga liever, ook al is het niet mega sexy, voor een katoenen onderbroekje dat niet al te strak zit. Zo kan je huid goed ademen, maar zal het ook sneller herstellen en je haartjes zullen minder snel ingroeien.

#3 Je gebruikt douchegel en een oud scheermesje

Gebruik altijd een nieuw mesje dat nog goed scherp is, geen uitzonderingen! Ook douchegel in je intieme zone is niet heel prettig en kan infecties veroorzaken. Kies daarom liever voor een ongeparfumeerde scheergel (alleen extern gebruiken uiteraard!).

#4 Bij heel lange haartjes begin je gelijk te scheren

Als je een tijdje je bikinilijn niet geschoren hebt is het slim om voorafgaand aan de scheerbeurt lange haartjes een beetje bij te knippen. Dit voorkomt namelijk irritatie aan de huid!

#5 Haast? Snel even wat haartjes rond je broekje wegscheren!

Don’t. Als je in alle haast je bikini aantrekt en ziet dat je langs je broekje wat haartjes hebt zitten moet je ze nooit en te nimmer op een droge huid scheren. Maak je huid nat met een warme doek of washand om eerst je haarzakjes wat zachter te maken en scheer dan de overgebleven haartjes af. Way better!

#6 Je smeert na het scheren geparfumeerde lotion op de huid

Parfum irriteert, dus je kunt beter een product kopen dat speciaal voor de huid na het scheren is of kies een natuurlijke creme zoals aloë vera of kokosolie!

Wil je een écht gladde bikinilijn? Denk er dan eens over na om je door een professional te laten waxen of ontharen. Je behoudt niet alleen langer een zachte en gladde huid, maar het wordt met meer precisie gedaan dan jij zelf thuis kunt doen.

Comments

comments