Haargroei stimuleren: 4 tips!

Door: Anna van Niel

0
1807

Wij mannen en vrouwen, zijn allemaal heel erg gehecht aan een mooie volle bos haar. Zo gooien we er allerlei volume producten in om je haar maar ietwat voller te laten lijken. Maar wist je dat je met een paar simpele trucs je haargroei ook stimuleren kan? Zo heb je minder stylingsproducten nodig en een natuurlijk volumineus kapsel!

Tip #1:

Als je je hoofdhuid iedere dag ongeveer tien minuutjes masseert stimuleer je de doorbloeding en zo worden er gifstoffen die zich op jou hoofdhuid verzameld hebben sneller afgevoerd. Masseren kun je doen tijdens je wekelijkse haarmaskertje of gebruik een lekkere olie zoals kokosolie of lavendelolie. Krijg je er ook nog eens zacht haar bij! win-win situatie toch? Geen zin om je hoofd te masseren? Hang dan een paar minuutjes op de kop! Gek gezicht, maar zo stroomt er ook meer bloed naar je hoofd wat hetzelfde effect heeft als een hoofdmassage!

Tip #2:

Zorg ervoor dat je gezondheid op peil is. Want ja het is waar, ‘feel good on the inside, shine on the outside’. Zorg voor genoeg slaap, goede voedingsstoffen en zo min mogelijk stress. Als je weinig stress hebt zul je zien dat je haar sneller groeit dan wanneer je als een kip zonder kop de avond van te voren je essay nog schrijven moet. Meditatie, sporten en yoga helpt heel goed om te destressen! Daarnaast is het belangrijk om genoeg vitamine B binnen te krijgen. In vitamine B zitten zogenaamde haargroeipreparaten, deze stimuleren dus de kwaliteit van je haar én laat het sneller groeien! Water drinken is ook een basis tip. Natuurlijk is water drinken enorm goed voor je algehele gezondheid, maar water is ook nodig voor de opbouw van je haar, dus vul je flesje water nog maar een keertje bij!

Tip #3:

Er zijn verschillende middeltjes die je haargroei blijken te stimuleren. Zo kun je zelf een mixje maken van kokosolie en aloë vera. Rozemarijn- en lavendelolie helpen schijnbaar ook voor de stimulatie van je haargroei. Vooral aloë vera bevat veel vitamines, mineralen en proteïnes!
Laat het als een maskertje een uur intrekken en spoel het vervolgens met een milde shampoo uit. Herhalen is the key to succes!

Tip #4:

Kam je haar regelmatig. Kammen stimuleert de haarzakjes, met als resultaat sneller groeiend haar. Zorg wel dat je een fijne zachte borstel hebt en kam je haar met geduld, ros niet met de borstel door je lokken! Dit zal je haar alleen maar laten breken…
Wil je binnen een paar uur lange glanzende lokken? Helaas hebben we nog geen middeltje ontdekt die dit realiseren kan, maar een afspraak bij de kapper boeken om extensions te laten zetten is natuurlijk ook een goede optie!

Comments

comments