Haartypes en hun kwaliteiten

Door: Anna van Niel

0
859

Ons haar vinden we belangrijk en we zijn er dan ook trots op als het een ‘good hair day’ heeft. Hoe veel we ook van ons haar kunnen houden, soms vervloeken we het dat onze lokken zo onhandelbaar dik of juist zo sluik langs ons hoofd hangen. Ben jij gezegend met een volle bos of heb je heel fijn haar? Wij hebben de tips voor jou om het beste uit je haar te halen en jezelf het mooiste kapsel aan te meten.

Dik krullend haar

Bij krullen is het belangrijk dat er veel volume aan de onderkant van je haar zit. Het belangrijk dat je haar geknipt wordt, en niet gesneden. Als je haar geknipt wordt hebben je krullen meer volume en dan zal het minder snel pluizen. Met dik krullend haar is het slim om voor een langer kapsel te gaan. Een kort kapsel staat vaak wat sneller lomp, omdat je enorm dik en volumineus haar hebt.

Dik, maar weinig haar

Voor jou is het slim om laagjes te nemen bovenop je hoofd. Bij dik maar weinig haar is het vaak zo dat het haar bovenop je hoofd dik is en dit naar de punten toe afneemt. Door laagjes bovenop het hoofd te nemen wordt je haar daar iets uitgedund waardoor het meer in balans komt met de punten en zal het heel luchtig en volumineus vallen. Ook bij dit haartype is langer haar het mooist.

Fijn haar met krullen of slag

Met fijn krullend haar kun je eigenlijk alle kanten op. Zowel lange kapsels als kort staat je goed. Als je je punten afgerond laat knippen zorg je ervoor dat je slag of krullen meer volume krijgen.

Fijn en veel haar

Laat je haar in laagjes knippen, zo creëer je beweging en zal het er niet als een stel slierten uitzien! Laat je haar iets over je schouders vallen en voila, je perfecte kapsel bij jouw haartype!

Fijn en weinig haar

Soms baal je ervan dat je fijn en weinig haar hebt, maar nu juist jouw haartype is perfect voor de hippe bob. Overleg met de kapper hoe zij er het beste volume in kunnen knippen.

Comments

comments