Hairextensions: de verschillende soorten met hun voor- en nadelen!

Door: Anna van Niel

0
2677
haarextensions

Dat mensen graag volumineus en dik haar willen, is geen verrassing. Helaas is niet iedereen gezegend met vol of snelgroeiend haar en dit kan soms frustrerend zijn. Gelukkig betekent het hebben van dun of kort haar zeker niet het einde van de wereld, want er zijn allerlei varianten in extensions zodat jij de best passende voor jezelf kunt kiezen. Oh en daarbij ook gelijk de voor en nadelen van hairextensions!

Welke soorten hairextensions heb je?

Je hebt verschillende soorten, lengtes en kleuren extensions. Ze kunnen stijl of krullend zijn of synthetisch of met echt haar. Extensions van echt haar blijven over het algemeen langer zitten dan de synthetische variant. Er zijn extensions verkrijgbaar die precies jouw haartextuur hebben, dus krullend of stijl haar of dik of fijn haar. Met extensions kun je eigenlijk alle kanten op, maar het is wel handig om te weten dat de maximale lengte van een hairextension 60 centimeter is! Dus eindeloos lange haren zoals Rapunzel zit er niet in.

Clip In Extensions

Deze extensions zijn perfect om je haar binnen een paar minuten langer of voller te maken. De Clip in Extensions zijn stroken haar waar clipjes aan bevestigd zijn. Super easy en dus erg snel om in het haar te doen! Je klikt de clipjes dicht tegen je hoofdhuid vast et voila. Belangrijk is wel dat de clipjes en de extensions samen niet te zwaar zijn voor je eigen haar. Zo voorkom je hoofdpijn en/of haaruitval.

De Clip in Extensions zijn de goedkoopste extensions die je kunt kopen. Ze gaan redelijk lang mee, omdat je ze er tijdens het zwemmen, douchen en slapen uithaalt en ze dus niet beschadigen. Een nadeel van de Clip in Extensions is dat deze variant van hairextension moeilijk te stylen is omdat de clipjes snel zichtbaar zijn in het haar wanneer je het opsteekt. Je moet er dus altijd rekening mee blijven houden en daarbij zijn clip in extensions niet altijd van hoge kwaliteit. Uiteraard heb je uitzonderingen, maar laat je hier van te voren goed over informeren bij de desbetreffende winkel of salon!

Flip in Hair

Deze super praktische en super simpele manier van je haar verlengen is ook nog eens helemaal niet slecht voor je haar of hoofdhuid! De Flip in Hair is een volle haarmat die bevestigd is aan een visdraad. Je brengt de visdraad aan tussen je eigen haar waarmee je de draad gelijk verbergt.

Er is één groot nadeel aan de Flip in Hair, namelijk de prijs. Een flip in kost nogal wat geld, maar hé de voordelen wegen er wel tegenop! Zo heb je binnen handomdraai volle lokken die er natuurlijk uitzien, het is niet schadelijk voor je eigen haar. Ook kun je er van alles mee doen, van knot tot staart of krullen én het is echt haar, wat er dus nog natuurlijker en mooier uitziet. De Flip in hair gaat ook erg lang mee, mits je het haar goed verzorgt!

De weave

De hairextensions worden tegen je hoofdhuid in je eigen haar ingevlochten. De strengen haar worden met naald en draad aan het haar vastgemaakt.

Voordelen van de weave zijn dat de extensions stevig vast zitten aan je eigen haar en hierdoor zullen ze niet snel loslaten. Daarbij wordt er ook bij deze methode helemaal geen gebruik gemaakt van chemicaliën, which is nice! Een nadeel is dat je haar minder snel droog wordt wanneer het nat is geworden en het kan soms schadelijk zijn voor je haar als het niet door een professionele kapper gezet wordt. Wil je een weave? Zorg er dan voor dat je een fijne en goede kapper boekt!

Bondings of wax

Bij bondings of wax worden de extensions door middel van speciale lijm en een warmtetang worden de extensions dicht bij de hoofdhuid gelijmd aan je eigen haar.

Doordat bondings niet strak ingevlochten wordt heb je ook minder kans op hoofdpijn. De extensions gaan erg lang mee, maar je kunt ze er niet zomaar uithalen. Als je ze wilt verwijderen, moet je dit door een professionele kapper laten doen die de lijm zorgvuldig voor jou verwijdert.

Microringen

Door kleine ringetjes die de kleur hebben van jouw eigen haar, wordt een extension getrokken met een speciale naald en vervolgens wordt het ringetje dicht bij je hoofdhuid dichtgeknepen.

De microringen worden zonder chemicaliën in je haar aangebracht, wat een pluspuntje is en daarbij kunnen ze heel lang blijven zitten! Als je erg dun haar hebt is het misschien mooier om voor een flip in hair te gaan, omdat je anders de kans loopt dat de ‘ringetjes’ van de extensions door je haar heen te zien zijn.

Invlechten

De extensions worden op deze manier ingevlochten aan je eigen haar. Een voordeel hiervan is dat je de extensions redelijk lang kunt dragen en er geen chemicaliën bij komen kijken. Een nadeel kan zijn dat de vlechtjes zó strak zitten dat je er hoofdpijn van krijgt. Ook kan je het ingevlochten haar niet heel goed wassen, de extensions groeien er relatief snel uit en door de strakke manier van vlechten kan dit ook schadelijk zijn voor je haren…

Welke hairextensions moet ik?

Het is altijd belangrijk dat je bij de kapper goed afspreekt welk effect je wilt bereiken met de hairextensions. Bespreek de textuur, de stijl, de kleur en de verschillende varianten van extensions. Welke methode je ook kiest, je bent gegarandeerd van vollere en wellicht langere lokken. Wil je toch proberen om op de natuurlijke manier voller en dikker haar te krijgen? Kijk dan hier.

Comments

comments