Handige tips waardoor je minder zweet

Door: Anna van Niel

0
1753

Zweten is misschien fijn als je hard aan het sporten bent, maar als je een belangrijke meeting hebt zweet je liever eventjes niet. Hoe deal je met stressmomenten en vermijd je klotsende oksels? Met deze handige tips, waardoor je minder zweet, hoef je je nooit meer zorgen te maken.

#1 Was je oksels

Was je oksels minimaal één en het liefst twee keer per dag. Gebruik een neutrale zeep en houd je oksels goed glad. Gladde oksels houden namelijk minder vocht en bacteriën vast.

#2 Koop de juiste deodorant

Kijk altijd goed naar de werking van een deodorant en kies er één die goed bij jou past. Je kunt een neutrale deo zonder zeep kiezen of een speciale anti-transpirant deodorant. Ook kun je van het merk Odorex een depper gebruiken. In deze depper zit een vloeistof die je zweetklieren blokkeert, dus waardoor je niet meer zweet. Gebruik deze depper alleen niet te vaak.

#3 Okselpads kunnen jouw uitkomst zijn

Okselpads, die iets weghebben van inlegkruisjes, kun je gewoon bij de drogist kopen. Als je ze aan de binnenkant van je shirtje plakt zul je helemaal geen vlekken krijgen. Geweldig als je jouw favoriete grijze shirtje aan wilt, maar het nogal warm is.

#4 Verschillende materialen lokken zweet uit

Bij sommige kledingmaterialen zweet je sneller dan bij andere. Zo is het slim om meer natuurlijke materialen te dragen als je snel zweet. Katoen, linnen en zijde zijn stoffen die ademen, waardoor je het minder snel warm hebt en dus minder snel zult zweten. Kleding die gemaakt is van synthetische stoffen zoals polyester, acryl of nylon ademt minder goed en kun je dus beter vermijden als je snel zweet.

#5 Een betere conditie betekent minder zweet

Als je een betere conditie hebt is je hartslag lager en dit maakt dat je lichaam koeler is. Dus nu heb je nóg minder excuses om niet te sporten!

#6 Weet wat je (zw)eet

Cafeïne, alcohol, gekruid of scherp eten kan er allemaal voor zorgen dat je meer gaat zweten. Een effect hiervan is dat je hartslag omhoog gaat en dat je dus sneller gaat zweten. Probeer daarom voordat je een belangrijke afspraak hebt minder van deze dingen te drinken of te eten.

Read next:
> Van zweetvoeten afkomen: dé tip
> Destress your skin

Comments

comments