Healthy: 5 x de lekkerste pizza’s!

Door: Anna van Niel

0
1094

Ben je absoluut verzot op pizza, maar ben je er helaas ook van op de hoogte dat pizza’s niet heel gezond zijn? Wij hebben 5 x de lekkerste én gezondere pizza recepten voor jou op een rijtje gezet!

Artisjok, tomaat en spinazie op flatbread

2 – 3 personen, 22 min. bereidingstijd

Wat heb je nodig?

2 knoflookteentjes, fijngehakt
2 eetlepels vers gehakte peterselie
6 eetlepels olijfolie
2 ronde flatbread
½ kop geraspte mozzarella kaas
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 artisjok in vieren gedeeld (in water): laat de artisjok wel eerst uitlekken!
½ kopje cherry tomaatjes en halveer deze
1 kopje verse jonge bladspinazie, grof gehakt
½ theelepel droge basilicum blaadjes
zout en peper

Let’s cook!

  • Verwarm de over voor op 220 graden.
  • Pak een bakplaat met bakpapier en leg deze eventjes opzij.
  • Mix de knoflook, peterselie, 4 eetlepels olijfolie in een kom en spreid het vervolgens gelijkmatig uit over de twee flatbreads.
  • Bestrooi de flatbreads met mozzarella en 2 eetlepels Parmezaanse kaas.
  • Mix de uitgelekte artisjokken, tomaten, spinazie en basilicum met de overige twee eetlepels olijfolie en breng het vervolgens op smaak met zout en peper.
  • Verdeel deze mix ook over de flatbreads en bestrooi het uiteindelijk nog een keer met Parmezaanse kaas.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza zo’n 10 – 12 minuutjes totdat ze krokant en goudbruin zijn.artichocktomaatspinazie

    Buffalo chicken pizza met een dunne korst

    1 – 2 personen, 60 min. bereidingstijd

    Wat heb je nodig?

    Voor de buffalo chicken:
    1 theelepel plantaardige olie
    1 grote kipfilet
    ½ theelepel zout
    1 fijngehakt teentje knoflook
    2 eetlepels hete saus
    2 eetlepels dressing
    ¼ kop gesneden ui
    ¼ kop geraspte mozzarella kaas
    ¼ kop geraspte cheddar kaas
    Gedroogde peterselie als garnering

    Voor het pizza deeg:

    1 kopje bloem
    1 eetlepel maizena
    1 eetlepel kristalsuiker
    ½ theelepel bakpoeder
    ½ theelepel zout
    ⅓ kopje water
    1 eetlepel olijfolie

    Let’s cook!

  • Verwarm de oven voor op 330 graden. Pak een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtelijk in met een beetje cooking spray.
    Voor de buffalo kip:
  • Pak een grote koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Verhit de olie in de pan.
  • Bestrooi de kip met zout, doe het in de pan en bak de kip totdat hij volledig gaar is.
  • Voeg knoflook toe en laat dit sudderen voor 30 seconden.
  • Meng de hete saus, de dressing en ui en roer het geheel gedurende 1 tot 2 minuten door.
  • Laat de saus vervolgens afkoelen terwijl je het pizzadeeg gaat maken.
    Voor het pizzadeeg:
  • Meng de bloem, maizena, het suiker, de bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Voeg al roerend water en olijfolie toe.
  • Kneed het deeg in de kom en rol het deeg uit op een werkvlak waar wat bloem overheen gestrooid is.
  • Bestrijk het deeg met olijfolie.
  • Breng de buffalo chicken aan en strooi af met wat kaas.
  • Bak 12 – 15 minuten of tot de korst goudbruin is.
  • Als garnering kun je wat gedroogde peterselie over de pizza strooien.Thin-Crust-Buffalo-Chicken-Pizza-No-Yeast-9588

    Pizza met Canadese bacon en ananas

    2 personen, 20 minuten bereidingstijd

    Wat heb je nodig?

    verpakte pizzabodem met dunne korst
    ½ kopje pizzasaus
    ¾ kop gehakte verse boerenkool
    ½ kop geraspte mozzarella kaas
    ½ kopje ananas uit blik
    4 plakjes bacon, in kleine stukjes gehakt en gebakken in een koekenpan

    Let’s cook!

  • Verwarm de oven voor op 205 graden.
  • Spreid de saus gelijkmatig over de pizzabodem uit.
  • Voeg de topping toe: de boerenkool, ananas, spek en kaas
  • Bak 8 – 10 minuten tot hij goudbruin is en de kaas gesmolten is.Canadian-Bacon-Pineapple-Pizza_2

    Vegan pizza met champignons en Cashew cheese

    4 personen, 70 min. bereidingstijd

    Wat heb je nodig?

    1 – 2 eetlepels olijfolie
    1 kleine pompoen uitgehold en het vruchtvlees gesneden
    1 gesneden ui
    een kant en klare pizzabodem
    2 kopjes gehalveerde champignons
    ¾ cup pizzasaus
    1 kopje boerenkool, fijn gesneden
    ¼ kopje cashewnoten kaas of andere veganistische kaas
    ½ kop gehakte walnoten
    zout en peper
    ¼ kop fijngesneden peterselie

    Let’s cook!

  • Verwarm de oven tot 205 graden.
  • Verspreid het pompoenvlees, de champignons en uien bedekt in olijfolie over de bakplaat en bak ze 45 minuten tot ze gaar zijn. (Tussendoor eventjes omdraaien!)
  • Verspreid de saus over de pizzabodem en leg de topping er ook overheen (de pompoen, ui, champignons en boerenkool.
  • Bestrooi de pizza vervolgens met wat kaas, walnoten, zout en peper
  • Bak +- 10 minuten tot hij goudbruin is en bestrooi hem vervolgens met een beetje peterselie.Harvest-Pizza-Vegan-683x1024

    Volkoren pizza met spruitjes, zoete aardappel en geitenkaas

    4 personen, 35 min. bereidingstijd

    Wat heb je nodig?

    340 gram volkoren pizzadeeg
    Spruitjes, klein gesneden
    1 eetlepel fijngehakte knoflook
    1 eetlepel olijfolie
    1 eetlepel balsamico azijn
    ½ zoete aardappel in dunne plakjes
    ⅓ kop gehakte rode ui
    113 gram verkruimelde geitenkaas
    2 eetlepels verkruimelde feta (hoeft niet perse)

    Let’s cook!

  • Rol je pizzadeeg uit en laat het even rusten terwijl je de topping voor gaat bereiden.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Snijd de spruitjes fijn, gooi ze in een pan met daarbij de fijngehakte knoflook, olijfolie en een scheutje basalmico azijn en laat dit ongeveer 10 minuten rusten in de pan.
  • Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en snijd een uitje fijn. (Zet het even opzij)
  • Rol het pizzadeeg uit en bestrijk de korst met een beetje olijfolie.
  • Leg de zoete aardappel, verkruimelde geitenkaas, de spruitjes, fijngesneden uitje en (als je dit wilt) de verkruimelde feta op het pizzadeeg.
  • Bak de pizza voor 12-15 minuten tot de korst goudbruin is en spruitjes crisped zijn.
  • Laat de pizza 10 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt.Roasted-Brussels-Sprouts-and-Sweet-Potato-Goat-Cheese-Pizza-3

Comments

comments