Healthy: chocolate bananabread

Door: Caro Bouwhuis

0
1964

Het is weekend en dat gaan we vieren! Om de week goed te eindigen hebben wij hét recept voor een healthy chocolate bananabread voor jou samengesteld. Wij hebben de chocolate bananabread zelf gebakken en geproefd en we kunnen concluderen: het is heerlijk. Ideaal als een gezond en lekker tussendoortje of als broodvervanger.

Wat heb je nodig?

– 3 à 4 bananen
– 3 eieren
– 60 gram havermout
– 100 gram bloem
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels cacao
– handjevol noten (bijvoorbeeld walnoten of gemengde ongezouten noten) 
– handjevol amandelschaafsel
– kokosolie

How to make?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met kokosolie.
Stap 2: Pureer of prak de bananen fijn met een staafmixer of vork.
Stap 3: Voeg de eieren toe aan de bananenpuree en roer dit goed door.
Stap 4: Vervolgens voeg je de cacao, havermout en bloem toe en mix je het geheel door elkaar.
Stap 5: Goed gemixt? Giet de honing erbij en voeg de noten toe, roer alles nogmaals goed door elkaar.
Stap 6: Giet het mengsel in de cakevorm en strooi het amandelschaafsel over het brood.
Stap 7: Zet je bananenbrood voor 45-50 minuten in de oven.
Stap 8: Laat het brood even afkoelen en treat yourself well!

P.S.: Krijg je het brood niet in één keer op? Pak je chocolate bananabread in met aluminiumfolie en je kunt hem tot wel 5 dagen bewaren!

chocolate bananabreadingredienten chocobananabreadSlack for iOS Upload

Comments

comments