Healthy: Crispy chickpeas van FoodWeLove

Door: Simone Schaap

0
382

In de maand april voorziet FoodWeLove jou iedere week van een heerlijk en healthy recept op ons blog. Wij hebben er een aantal geprobeerd en zijn al huge fan! Het team van FoodWeLove zorgt ervoor dat je iedere maand de meest verrassende delicatessen ontdekt, om direct te eten en mee te koken. Try it yourself!

Crispy Chickpeas

Een reuze verantwoorde en super lekkere snack voor bij een fijne food film. Oh, en ook lekker als topping in je soep of over je salades. In plaats van deze specerijen kun je gebruiken wat je in je kastje hebt.

Ingrediënten

  • blik kikkererwten
  • olijfolie
  • gemalen komijn, paprikapoeder of sumak
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Leg de uitgelekte kikkererwten op een theedoek of op keukenpapier en dep ze droog. Hoe droger, hoe knapperiger het eindresultaat.
  • Meng de kikkererwten met een eetlepel olijfolie, een theelepel komijn en paprikapoeder (of sumak) en zout en peper.
  • Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat en rooster ze 20 tot 30 minuten in de oven. Hussel halverwege door elkaar. Eet warm, wanneer ze nog knapperig zijn.

PS Binnenkort geven wij een FoodWeLove box weg waar allerlei lekkere én gezonde producten in zitten. Stay tuned!

 

Comments

comments