Healthy: Salade van rogge met venkel, bleekselderij en een eitje van FoodWeLove

Door: Caro Bouwhuis

0
378

In de maand april voorziet FoodWeLove jou iedere week van een heerlijk en healthy recept op ons blog. Vandaag hebben zij een heerlijk en voedzaam recept; geschikt voor zowel de lunch als het diner. Wij kunnen concluderen, het is heerlijk. Try it yourself!

Salade van rogge met venkel, bleekselderij en een eitje

Een salade kan eigenlijk altijd. In combinatie met het graan voor ruwe bolsters eet je hem geheel op Scandinavische wijze en is het super voedzaam! Combineer de rogge met wat venkel, bleekselderij en een gepocheerd eitje. Samen zorgt dit voor een heerlijke salade met een bite.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram rogge
  • 1 venkel
  • 5 stengels bleekselderij
  • 4 eieren
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: Breng een pan met water aan de kook en voeg zodra het kookt de rogge toe.
Stap 2: Laat dit 1,5 uur koken; totdat de rogge beetgaar is. Let er wel op dat je het niet droog kookt. Voeg wat extra water toe indien nodig.
Stap 3: Snijd de bleekselderij in boogjes en de venkel in dunne plakken. Halveer hierna de plakken venkel.
Stap 4: Pocheer de eieren of kook ze zacht.
Stap 5: Maak een dressing van de mosterd, honing, olie, citroensap en breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 5: Meng de afgekoelde rogge met de bleekselderij, venkel en citroenrasp. Giet hierna de dressing over de rogge heen.
Stap 6: Serveer de salade van rogge, venkel en bleekselderij samen met het eitje.
Stap 7: Enjoy your meal!

 

Comments

comments