Healthy: Sesamgehaktballetjes met yoghurt van FoodWeLove

Door: Caro Bouwhuis

0
333

In de maand april voorziet FoodWeLove jou iedere week van een heerlijk en healthy recept op ons blog. FoodWeLove zorgt ervoor dat je iedere maand de meest verrassende delicatessen ontdekt, om direct te eten of om mee te koken. Deze week de verantwoorde sesamgehaktballetjes met yoghurt, it’s delicious!

Sesamgehaktballetjes met yoghurt

Een even eenvoudig als indrukwekkend gerecht – dat laatste vooral door de manier van serveren. Tip: Heerlijk met wat (zelfgemaakt) flatbread!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram biologisch runder- of kalkoekgehakt
  • 40 gram broodkruim
  • 60 ml water
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 30 gram geroosterd sesamzaad
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • granaatappelpitjes
  • 1 theelepel za’atar
  • handje peterselie

Bereiding

Stap 1: Neem een grote kom en doe daar het gehakt, broodkruim, water, ei, zout, knoflooktenen, komijn, koriander, paprikapoeder en geroosterde sesamzaad in. Kneed met je handen alle ingrediënten door elkaar door.
Stap 2: Vorm uit het mengels allemaal kleine balletjes.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 4: Bak de balletjes in een koekenpan goudbruin. Doe ze vervolgens in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.
Stap 5: Meng de Griekse yoghurt met de za’atar en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Leg de gehaktballetjes op de yoghurtsaus en strooi de granaatappelpitjes en de peterselie eroverheen.
Stap 7Treat yourself well!

P.S.:Binnenkort geven wij een FoodWeLove box weg waar allerlei lekkere én gezonde producten in zitten. Stay tuned!

Comments

comments