Heb jij een wijn gezicht?

Door: Caro Bouwhuis

0
4001

Verklapt jouw gezicht hoeveel wijn je drinkt? Of hoeveel koekjes jij eet? Aan je gezichtshuid kun je goed aflezen wat iemand waarschijnlijk veel eet en drinkt. Dit komt doordat voedsel invloed heeft op je organen, die op hun beurt weer in verbinding staan met je gezicht.

Wijn gezicht

Misschien voor jou wel een herkenbaar fenomeen. Na een paar glazen rode wijn zijn je lippen en tanden behoorlijk paars gekleurd en je wangen en neus krijgen een rode teint. Gelukkig kleuren je tanden weer wit na een sessie tanden poetsen en verdwijnt ook de verkleuring in je gezicht na een aantal uur. Toch kunnen er bij regelmatig een glas wijn drinken ook een aantal blijvende kenmerken in je gezicht ontstaan. Denk aan: hangende oogleden,een vochtarme huid, vergrote poriƫn en lijnen of roodheid tussen de ogen, op de wang en neus. Misschien toch wat vaker voor een glaasje water gaan?

Gluten gezicht

Van gluten kun je krampen en pijn in je buik krijgen. Dit is vervelend, maar gaat wel weer over. Overmatige inname van gluten kan resulteren in blijvende reacties in het gezicht. Er kunnen (pigment)vlekken rond de kin en gezwollen rode wangen ontstaan. Je kunt zelfs overgewicht krijgen als gevolg van te veel gluten.

Melk gezicht

Denk je dat je alleen bij een lactose-intolerantie last kunt krijgen van zuivelproducten? Dan heb je het mis. Ook als je geen last hebt van de allergie kan je huid reageren op zuivel. Denk aan acne, wallen en donkere kringen, gezwollen oogleden en minder kleur in je gezicht. Vind je melk zo lekker dat je echt geen glaasje kunt laten staan? Kies dan eens voor soja-melk als vervanger.

Suiker gezicht

Suiker is de boosdoener van vele kwalen en gebreken. Denk aan overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. In je gezicht kun je overmatig suikergebruik ook terugvinden. Zo tast suiker de tanden aan, krijg je een doffe huid met wallen en donkere vlekken, heb je meer last van acne en komen er zichtbare lijntjes en rimpels op het voorhoofd. Laat dat koekje dan toch maar liggen!

Comments

comments