Hitte proof make-up

Door: Caro Bouwhuis

0
1119

Ben jij normaal gesproken een echte beautyqueen en ga jij de deur niet uit zonder een perfect make-upje op je gezicht, inclusief foundation, concealer, blush, bronzer en highlighter? Dan ben jij vast niet zo blij met de warme zomertemperaturen waarbij de make-up van je gezicht af smelt. Wij hebben een aantal tips voor hitte proof make-up, zo blijft je make-up ook tijdens de tropische dagen perfect zitten!

Let it breathhitte proof make-up

Tijdens een dagje strand of een vrije tropische dag heb je echt geen zin om met een hele laag make-up rond te lopen. Naast het feit dat je foundation gaat vlekken en je huid hier echt niet mooier van wordt (denk aan verstopte poriën en puistjes), voelt het ook gewoon frisser om een ‘kaal’ gezichtje te hebben. Smeer wat gezichtszonnebrandcrème of desnoods een BB-crème met SPF factor and you’re ready to go!


Prime it!

Is het tropisch warm en kun je echt niet zonder je foundation, concealer en poedertjes? Zorg er dan in ieder geval voor dat je make-up zo lang mogelijk blijft zitten. Begin met een laagje primer en ‘plak’ zo de make-up vast aan je gezicht. P.S.: Kies voor een dunne, lichte primer; deze voel je bijna niet zitten!


Make it stay

Gebruik aan het einde van je make-up sessie een setting spray om je make-upje muurvast te zetten. Dit kun je gedurende de dag natuurlijk ook herhalen, voelt ook nog is heerlijk fris!


Shine bright

Om de kans dat je foundation van je gezicht af glijdt zo klein mogelijk te maken kun je het beste kiezen voor crème make-up producten. Deze blijven net iets langer zitten dan de producten die olie bevatten. Vergeet ook niet om door de dag heen je gezicht af te poederen of met blotting papers/een tissue je gezicht af te nemen, deze nemen het overtollige vet op.


Waterproof

Misschien een puntje wat voor zichzelf spreekt, maar waterproof producten zijn tijdens deze dagen je best friend. Waterproof make-up zal een duik in het zwembad of in de zee misschien niet helemaal overleven, maar tijdens een dag op het land zal het er zeker voor zorgen dat je mascara niet op je kin eindigt.


Wipe it away

Is je mascara toch op je kin geëindigd en begint je foundation te vlekken? Zorg er dan altijd voor dat je reinigingsdoekjes bij je hebt. Zo kun je ten alle tijden je make-up wegvegen en een fris gezicht tevoorschijn toveren. Vergeet niet om je gezicht hierna weer in te smeren met gezichtszonnebrandcrème.

Read next:
> Mix and match jezelf summer ready!
> Beauty musthaves om op ieder moment van de dag te kunnen flirten

Comments

comments