Hoe verzorg je je haar in de zomer?

Door: Anna van Niel

0
1076
Hoe verzorg je je haar in de zomer

In de zomer heeft je haar andere verzorging nodig dan in de winter of in de herfst, maar hoe kan je je haar het best verzorgen in de zomer?

Dat je haar droger wordt in de zomer weet je vast wel. Chloor van het zwembad, de zon en het zoute water van de zee kan je haar uitdrogen. Om je lokken mooi en glanzend te houden kun je de volgende tips en trucs toepassen.

Haar verven in de zomer

In de zomer is het belangrijk dat je haar met veel zorgvuldigheid geverfd wordt, omdat het anders snel droog kan lijken. De kapper kan je professioneel en persoonlijk advies geven.

Bescherm je haar

Er bestaan producten met een uv-filter die je haren beschermen tegen de felle zonnestralen. Het is slim om deze producten te gebruiken tijdens zonnige dagen. Je hebt bijvoorbeeld shampoo’s, conditioners en haarmaskers met dit filter. Ook kun je je haar voeden met vochtinbrengende maskers of shampoo’s. Denk dan aan ingrediënten zoals panthenol, jojoba of keratine. Bij de kapper kun je kwalitatief goede shampoo’s, oliën, maskers of crèmes kopen voor in je haar. Laat je informeren en kies het product dat het best bij jouw haar past.

De hitte van de zomer

Doordat de zomer al een heel warm seizoen is, is het slim om verder geen warmtebronnen in combinatie met je haar te gebruiken. Leg je stijltang, krultang en föhn liever even weg en laat je haar natuurlijk drogen. Wil je je haar toch graag krullen of stijlen? Gebruik dan een heat-protecting spray en verstel je stijltang of krultang op een minder hete stand dan je normaal gebruikt.

Maak je haar nat

Je haar neemt minder chloor op als je het van te voren met koud water spoelt. Hierdoor sluiten de haarschubben en kan er minder chloor binnendringen. Zo zal je haar dus uiteindelijk veel minder droog worden.

Spoel je haar goed uit

Heb je net een lekkere duik genomen in het zwembad? Spoel je haar met water – dat geen chloor of zout bevat – uit. Dit vermindert het uitdrogingsproces van het haar.

Gezonde haarpunten

Om mooi haar te hebben in de zomer moet je ervoor zorgen dat je haar geen dode punten heeft. Je haar groeit in de zomer veel sneller dan in koudere seizoenen en hierdoor lijkt je haar, met dode punten, alleen maar droger. Laat je haar dus regelmatig bijknippen en geniet van een stralend gezond kapsel.

Cover up

Haarbanden, sjaals en hoedjes zijn tegenwoordig weer helemaal hot en deze werken ook hartstikke goed als sun-protector.

Comments

comments