Hoe zorg je ervoor dat make-up goed blijft zitten op festivals?

Door: Anna van Niel

0
1318
make-up goed blijft zitten op festivals

De zomer brengt vele festivals met zich mee, waar wij gek op zijn! Helaas is je make-up dat niet altijd en verlaat je 9 van de 10 keer het festival met uitgelopen en niet-zittende make-up… Deze tips helpen je gedurende het hele festival!

Zonnebrand en blottingpapers

Zonnebrand is altijd goed om als bescherming te fungeren tegen de zon. Je wilt namelijk niet verbranden of een geïrriteerde huid aan het festival overhouden. Blottingpapers zijn ook zo’n uitkomst. Je kunt door de zon natuurlijk gaan glimmen, maar met blottingpapers kun je dit in toom houden. Gebruik dan ook liever poeder make-up dan crèmes om een heel vette huid tegen te gaan.

Weerbestendig

Staat er regen op de planning? Neem een kleine paraplu of een poncho mee en misschien tissues om alsnog uitgelopen make-up goed weg te kunnen vegen.

Less is more

Een simpele en voor de hand liggende tip om je make-up zo mooi mogelijk te houden is natuurlijk het dragen van zo min mogelijk make-up. Hoe minder er ook uit kan lopen toch? Ga voor een natuurlijke look met een beetje blush, wat bronzer, mascara en misschien een lichte oogschaduw. Doe niet te ingewikkeld met je make-up, want om dit bij te werken heb je vaak een spiegel nodig, en laat die nou net bijna nooit op een festival zijn… Make-up die je aan kunt brengen zonder spiegel is dus handig!

Bye bacteriën

Festivals zijn vaak niet ontzettend schoon, wat ze wel weer een bepaalde sfeer en vrijheid geeft, maar waar je make-up wat minder blij mee kan zijn. Om je make-up te beschermen tegen stof, bacteriën en meer, kun je een desinfecterende gel meenemen. Zo houd je je handen vrij van bacteriën, die je dan niet meer in je gezicht uit kunt wrijven. Na het festival is het belangrijk om je make-up er goed af te halen, om puistjes en andere oneffenheden te voorkomen.

Een blow dry voor je haar

Als je make-up goed zit is dat fijn, maar gecombineerd met vette lokken door het vele gedans valt je make-up al snel in het niet. Daarnaast voel je je vaak ook zekerder als je haar goed zit. Ga voor een festival naar de kapper, laat je puntjes bijknippen en neem een blow dry. Zo geniet je veel langer van een verzorgde hairdo.

Zo zie je er flawless uit op festivals

Kapper

Voordat je van je festival gaat genieten kun je natuurlijk even langs de kapper gaan voor een blow dry behandeling of laat je haar jaloersmakend mooi invlechten.

Nailbar

Je kunt ook je nagels laten doen bij een fijne nailbar. Match je nagels bij je festival outfit of ga voor een neutrale kleur die overal bij past.

Wimperextensions

Ga voor wimperextensions. Met wimperextensions ben je bijvoorbeeld verzekerd van een prachtig festival face en hoef je je absoluut geen zorgen meer te maken over uitgelopen make-up.

Read next
> Wimperextensions zijn hot!
> Haar inspiratie voor festivals!
> 5 fijne nailbars in Amsterdam

Comments

comments