How to: hoofd koel houden in de zomer

Door: Caro Bouwhuis

0
766

Hoe lekker we de zomerse temperaturen ook vinden, soms kan de verstikkende warmte in de trein, je bed of de stad je naar het hoofd stijgen. Om de warme dagen toch door te komen hebben wij een aantal tips om je hoofd koel te houden in de zomer!


 watermelonIce ice baby

Iets wat wij totaal niet erg vinden tijdens deze zomerse dagen; ijsjes eten! Verkoel jezelf met een heerlijk waterijsje. Of twee, we hebben nu toch een goede reden ;)


Drink voldoende water & laat dat wijntje even staan

Doordat je in de warmte meer zweet, heb je ofcourse ook meer vocht nodig. Drink in ieder geval twee liter water en laat de alcohol, koffie en thee even staan. Die drogen je alleen maar meer uit.


lakensSlaap onder een dun laken

Kun je echt niet zonder een deken in slaap vallen? Kies er dan voor om alleen onder je laken te gaan slapen, het liefst eentje van katoen of zijde. Heerlijk dun en koel, beschermd tegen eventuele muggen en je hebt toch iets om je heen!


 Een verfrissende douche

Houdt de hitte je uit je slaap? Zorg er dan voor dat je lichaamstemperatuur ‘s avonds iets meer stijgt, bijvoorbeeld door te hardlopen. Verfris jezelf daarna met een lauwe douche en gegarandeerd dat jij straks heerlijk slaapt.


fruitAfkoelen door te eten

Je kunt je lichaam ook af laten koelen door bepaalde vruchten te eten. De beste hiervoor zijn; watermeloen, suikermeloen, mango, appels,bananen, aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Yummie!


Je haren omhoog

Draag je haren uit je gezicht en nek en bind het in een hoge staart of knot. Kies bijvoorbeeld uit deze vier kapsels!


Een koud voetenbadjevoetenbadje 

Als je het echt verschrikkelijk heet hebt kun je je voetjes in een koud voetenbadje, mét ijsklontjes, dompelen. Reken maar dat jij snel afkoelt! Heb je zo snel geen teiltje in de buurt? Koel dan je polsen of hals onder de kraan met lauw water, ook dan daalt je lichaamstemperatuur!


Gebruik een koud maskertje, even laten intrekken, afspoelen en sleep well!

Laat je oog- of gezichtsmaskertje een dag in de koelkast en verwen je huid daar ‘s avonds mee. Je huid wordt er mooier van en jij kan door de verkoeling lekker slapen!


Read next:
> Hitte proof make-up
>
 Lipsticks die perfect zijn voor de zomer

Comments

comments