Dit is de juiste manier om je haar te wassen

Door: Anna van Niel

0
1453
haar wassen

Je haar wassen, het lijkt zo simpel, maar bij het wassen van je haar is er een bepaalde handleiding waar niet iedereen van op de hoogte is. Je hoeft hem niet te volgen, maar oh my, deze manier zorgt wel voor nóg schoner en volumineuzer haar. We like it!

Get it right

De haarstylist George Northwood die vaak achter de schermen werkt voor mode editorials en onder andere Alicia Vikander, Alexa Chung en Rosie Huntington-Whitley als clients heeft, gelooft in een aparte manier van je haar wassen. Hij gelooft er namelijk in dat je je haar dubbel moet wassen. ‘De meeste mensen krijgen het de eerste keer niet helemaal schoon, wat kan leiden tot dof haar’, aldus George. Volgens George wordt het grootste deel van het vuil in het haar de eerste keer met shampoo weggespoeld, maar de tweede keer shampoo in het haar zorgt voor ook echt daadwerkelijk schoon haar. Let er wel op dat je niet te veel shampoo gebruikt, het liefst een dotje ter grote van een muntstuk. Bij de first wash mag je wat oppervlakkiger wassen en bij de second wash is het goed om je hoofdhuid goed in te masseren en ook je wortels goed mee te pakken.

Oh en nog één golden tip: gebruik een lichte shampoo en conditioner, want deze verzwaren je haar niet, waardoor je big en beautiful hair krijgt!

 

Comments

comments