Je haar verven in de zomer

Door: Caro Bouwhuis

0
1163
Je haar verven in de zomer

Het is weer zomer en de kriebels voor een nieuwe look zijn volop aanwezig! Verander jij alleen je garderobe en make-up look of wil je ook je lokken voorzien van een nieuw kleurtje? Je haar verven in de zomer, is dat dan wel zo verstandig?

Een tintje donkerder

Wil je je lokken in de zomer donkerder maken? Maak ze dan een tintje donkerder dan je eigenlijk wilt. Je lokken zullen namelijk door de zon binnen no time lichter worden dan je gewenste kleur.


Spray to protect

Er zijn speciale zonnebrandsprays voor je haren. Deze spray beschermt je hoofd, haren en haarkleur tegen de zon! P.S.: Sommige ruiken ook nog eens heel erg lekker ;).


Ketchup

Heb je je lokken lichtblond geverfd en ben je van plannen de zon in te gaan of te gaan zwemmen? Dan zou het zo maar kunnen gebeuren dat je haar groen kleurt. Dit komt door het zout in de zee en de chloor in een zwembad. Om deze groene gloed uit je haren te halen kun je wat ketchup in je lokken smeren en vervolgens je gebruikelijke haar-was-routine voortzetten.


Before or after

Wil je je coupe veranderen en twijfel je om dit voor of na je vakantie te doen? Als het niet perse nodig is, doe het dan na je vakantie! De zonnestralen zorgen er namelijk voor dat je kleur vervaagt of verkleurt. Verf je het toch voor je vakantie? Bescherm je coupe dan met een hoed of pet.


Wees lief voor je haar

Het verven van je haar én de zonnestralen zijn beide niet zo heel lief voor je haar, een combinatie van deze twee is dus helemaal killing voor je lokken. Pamper je haar dus extra goed! Gebruik 1 à 2 keer per week een haarmaskertje en gebruik bij elke wasbeurt conditioner. Let er wel op dat je speciale producten gebruikt voor geverfd haar. Bye Bye stro haar!


Read next:
> Alles wat je moet weten voordat je je haar blond laat verven
> Bruidskapsels per haartype

Comments

comments