Klitten in je haar: zo kom je er vanaf!

Door: Anna van Niel

0
894

Als er iets funest is voor een mooie bos met glanzende lokken, zijn het wel klitten. Maar gelukkig hebben wij tips om van klitten af te komen én ze gelijk ook te voorkomen!

Tangled up

#1 Hydrateren #2 De juiste borstel. Eigenlijk is het zo simpel, er zijn 2 dingen die je eigenlijk goed moet doen en dan kan er weinig mis gaan met je haar. Zorg er allereerst altijd voor dat je haar goed gehydrateerd is, dit is niet alleen top tegen klitten, maar ziet er sowieso gezond uit én het haar breekt minder snel! Daarnaast komen natuurlijk in droog haar veel sneller klitten. Hydrateren kan je met een lekkere conditioner of olie doen! Je kunt jezelf ook verwennen met een heerlijk haarmasker. p.s. breng conditioner of olie nooit te veel of in je haar aanzet aan, dit verzwaart je haar en dan krijg je een plat non-volumineus koppie… Om je haar te ‘ontklitten’ is het slim om een zachte borstel of een kam met wijde tanden aan te schaffen, deze wondertjes halen binnen no time klitten uit je haar. Mocht borstelen veel pijn doen, koop dan een anti-klittenspray en spuit hier een beetje van in ’t haar, super simpel!

Prevent it!

Dit zijn toch wel de tips waar je op bouwen kan! Want met deze tips voorkom je (hopelijk) voor altijd klitten! Allereerst, schaf een satijnen kussensloop aan! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar door satijn breekt je haar écht veel minder snel dan op een stug katoenen kussen. Daarnaast voel je je natuurlijk een prinses in zo’n satijnen bedje. Een satijnen kussen, een zachte borstel en hydratatie gaan ongetwijfeld jou geknoopte haar losmaken, maar als dit niet lukt, is de tijd misschien toch gekomen om eens een bezoekje te brengen aan de kapper… Ga regelmatig naar de kapper, want hoe langer je het uitstelt, hoe groter het stuk wordt wat van je haar af moet!

klitten-in-je-haar

Comments

comments