Hoe kun je zo lang mogelijk genieten van je gekleurde haar?

Door: Anna van Niel

0
1020
gekleurde haar

Stel je bent vorige week naar de kapper geweest en de kleur begint al een beetje te vervagen… Help! Hoe voorkom je dit?

#1 Bescherm je haar voordat je in de zon gaat

Het is erg belangrijk om je haar in de zomer te beschermen tegen de zon en het chloor in het zwembad. Je kunt je haar beschermen door er een SPF-haarspray op te spuiten. Door chloor kan de kleur van je net geverfde haar namelijk groen uitslaan of vervagen en dat wil je natuurlijk voorkomen!

#2 Was je haar zo min mogelijk

Was je haar alleen maar als het écht nodig is. Zo blijft je kleurtje langer zitten en minder wassen is ook beter voor je haar, wat het gezonder maakt! Tussen wasbeurten door kun je een beetje droogshampoo in je haar spuiten om vette lokken tegen te gaan. Daarbij is droogshampoo niet schadelijk voor de kleur van je haar.

#3 Gebruik een shampoo en/of conditioner met kleurbescherming

Als je je haar was, zorg er dan voor dat je een kleurbeschermende shampoo en conditioner gebruikt. Alles voor stralende lokken!

#4 Zorg dat je haar niet te droog wordt

Als je je haar kleurt, blondeert, föhnt of stijlt kan je haar er na verloop van tijd wat droger en doffer uit te komen zien. Daarom is het belangrijk om voor het stijlen of drogen een spray of olie te gebruiken die je haar beschermt tegen de hitte. Het is ook slim om niet ál te vaak je haar te verven. Wil jij weten of je haar toe is aan een nieuwe verfbeurt? Klik dan hier!

Comments

comments