Make-up kwasten, welke zijn er en waar gebruik je ze voor?

Door: Anna van Niel

0
1972
kwasten

Of je nou de perfecte smokey eyes of die appelrode wangetjes wilt, al snel zul je er achter komen dat goede kwasten en penselen essentieel zijn voor een perfect opgemaakt gezicht.
Er zijn alleen zo ontzettend veel kwasten dat we begrijpen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Speciaal voor jou hebben wij een lijstje gemaakt van de basic kwasten en penselen waar jij het meeste baat bij hebt tijdens je dagelijkse routine.

#1 De Kabuki kwast

Je hebt hem vast wel eens op je moeders kaptafel zien staan. Dit is namelijk misschien wel de bekendste kwast onder alle kwasten. De Kabuki kwast is bedoelt voor het aanbrengen van minerale foundation, maar kan ook gebruikt worden voor losse poeder, blush of highlighter. Deze kwast heeft heel veel fijne haren die dicht op elkaar staan en het is een bolle, afgeronde kwast. De onderkant is kenmerkend plat, handig, want zo kan je hem prima eventjes wegzetten. Met een ronddraaiende beweging pak je met je minerale foundation moeiteloos alle plekjes en poriën mee.

#2 De foundation kwast

Deze platte kwast met synthetisch haar is uitstekend voor het gebruik van vloeibare foundation. Je kunt met deze kwast de foundation mooi dekkend aanbrengen zonder strepen of lijnen. Met deze kwast kun je ook highlights op je gezicht aanbrengen. Als je dit doet is het wel belangrijk om je kwast eerst goed schoon te maken nadat er foundation op heeft gezeten!

#3 De poederkwast

Deze kwast heeft afgeronde haren. Doordat de haren niet heel dicht op elkaar staan krijg je een natuurlijker effect. De poeder hoeft namelijk niet heel dekkend te zijn. Deze kwast kun je gebruiken voor bronzer, finishing powder of blush en doordat hij lekker groot is kan hij voor het hele gezicht heel snel gebruikt worden.

#4 De blush brush

Deze kwast is een stuk kleiner dan de poederkwast en is speciaal, zoals de naam al zegt, voor de blush. Deze kwast is kleiner dan de poederkwast, omdat deze specifiek voor de blush gebruikt kan worden en hoeft dus minder groot te zijn. Vaak zijn blush kwasten een beetje schuin afgesneden, maar dat hoeft niet perse. Zorg dat je de blush op het dunste deel aan de buitenkant van je wangen aanbrengt en in een draaiende beweging richting de neus werkt. Zo waaier je als het ware over je wangen en jukbeenderen. Hoe zachter je het aanbrengt, hoe natuurlijker en streeploos het resultaat is.

#5 De oogschaduw kwast

Pfoe, zo veel kwasten. Het houdt nog eventjes niet op. Zelfs voor het aanbrengen van oogschaduw is er een speciale kwast. Met een kwast krijg je namelijk een mooi geblend effect en niet een plakkaat oogschaduw, wat je met je sponsstokje wel vaak krijgt. Voor oogschaduw is een kwast met dierenhaar het beste. Deze kwasten nemen de oogschaduw het beste op en zo krijg je een mooier effect op je ogen. Oogschaduw kwasten heb je als platte kwast, ronde kwast, kleine kwast, grotere kwast. De keuze is oneindig en wat betreft deze kwast is het gewoon een beetje uitproberen welke jij het prettigst vindt!

#6 De eyeliner kwast

Deze kwast heeft een lang ‘handvat’ en korte, stugge, schuin afgesneden haartjes. Met deze kwast trek je super simpel een strak lijntje. De eyeliner kwast is er ook zonder afgesneden haartjes, maar wij raden de schuin afgesneden kwast aan. Met deze kwast kun je ook nog eens dé perfecte winged eyeliner trekken. Let wel op dat je je kwast goed schoonmaakt na gebruik, anders worden de haartjes hard en zal het effect vele male minder mooi zijn.

#7 De blending brush

Contouring is he-le-maal in. Je begint met donkerdere en lichtere strepen en vlakken aan te brengen op je gezicht. Om dit mooi in elkaar over te laten lopen is er de blending brush. In draaiende bewegingen kun je je make-up prachtig door elkaar laten overlopen zodat je geen vlekken of strepen op je gezicht krijgt. De blending brush is er ook in een kleiner formaat voor bijvoorbeeld je oogschaduw. Om de perfecte smokey eye te creëren moet je namelijk wel zorgen dat je je oogschaduw goed in elkaar blendt.

#8 Het concealer- of het kleine foundation penseel

Last but not least, het concealer penseel. Dit is een miniatuurtje van de foundation kwast en uitstekend voor het aanbrengen van concealer onder je ogen. Met dit penseel kun je heel snel al je wallen en moeheid onder je ogen wegtoveren. Met het concealer penseel kan je moeiteloos je BB crème of foundation inblenden.

makeupkwasten

Comments

comments