Gebroken make-up repareren, how to?

Door: Caro Bouwhuis

0
723

Soms kan het gebeuren dat je je favo blush laat vallen, je lipstick smelt door het warme weer of je mascara te snel toe is aan vervanging. Het is zonde om het product direct de prullenbak in te gooien, maar what to do? Gebroken make-up repareren, wij hebben de trucjes om je geliefde make-up een nieuw leven in te blazen!

Een kapotte lipstick fixen

Is je all time favourite lipstick afgebroken? Don’t worry, je kunt hem fixen! Je kunt er voor kiezen je lipstick om te smelten in een leeg palletje of bakje, zo kun je de lipstick voortaan met een kwastje aanbrengen. Je kunt de lipstick omsmelten door de stick op een lepel te leggen, een aansteker onder de lepel houden en dan wachten tot de lipstick vloeibaar is geworden. De vloeibare lipstick kun je nu gemakkelijk in een nieuw palletje of bakje gieten, laat hem goed afkoelen en je lipstick is ready to wear!
Ben je niet zo fan van lipstick die je moet aanbrengen met een kwastje? Dan kun je de lipstick ook in zijn oude vorm repareren. Dit doe je door de gebroken lipstick aan de bovenkant vast te pakken en de onderkant te verwarmen met een aansteker. Op het moment dat de onderkant zacht wordt kun je de lipstick terugplaatsen in de huls en zachtjes, maar stevig aandrukken. Zit de lipstick recht en op de goede plek? Draai de huls dan helemaal naar naar binnen en doe de dop er op. Leg hem nu voor een uur in de vriezer en je lipstick is gefixt!

lipstick - oogschaduw - poederUitgedroogde mascara een nieuw leven inblazen

Heb je nog niet zo lang geleden een nieuwe mascara gekocht, maar is hij nu al uitgedroogd en geeft hij korrelig af? Nog geen zin om alwéér een nieuwe mascara aan te schaffen? Je kunt het vervangen van je mascara uitstellen met een aantal trucjes! Zo kun je je mascara, goed gesloten, in kokend water leggen. Na een aantal minuten zal de mascara gesmolten, en dus weer bruikbaar, zijn! Dit trucje kun je zo vaak toepassen als je zelf wilt.
Een ander trucje is het toevoegen van een druppeltje olie aan je mascara. Je kunt babyolie, amandelolie of olijfolie toevoegen, even goed schudden en je mascara is weer klaar voor gebruik! Dit trucje kun je maar eenmalig toepassen. 

Make-up poeder pressen

Is je compact poeder kapot gegaan, omdat je de pan hebt geraakt of het doosje hebt laten vallen? Dan kun je het product opnieuw pressen. Hier heb je alcohol (minimaal 80% of meer), een lepel, een vorkje, een bakje, keukenrol en een euromuntje voor nodig.
Je begint met de gebroken poeder in het bakje te doen, de resterende ‘vaste’ stukjes die nog in het doosje zitten kun je losmaken met een vorkje. Prak daarna alle stukjes helemaal fijn met de vork en/of de lepel. Is alles fijn geprakt? Voeg dan een paar druppels alcohol toe aan de poeder en maak er een mooi papje van. P.S.: de hoeveelheid druppels hangt af van de hoeveelheid poeder, om te beginnen kun je vier druppeltjes toevoegen en daarna naar wens wat meer. Is je papje klaar? Schep het mengsel dan terug in het oorspronkelijke doosje en verdeel het zo gelijk mogelijk over het oppervlak, zo wordt je poeder weer zo goed als nieuw! Doe een stukje keukenrol om het muntje heen en druk hiermee de poeder stevig aan. Laat vervolgens het doosje voor een dag open, zodat de alcohol verdampt en de poeder mooi opdroogt.
P.S.: Is je poeder op de grond gevallen? Dan kunnen er bacteriën in zijn gekomen en kun je hem beter weggooien.

nagellak - poeder - potloodGebroken lip- of oogpotlood

Elke keer als je je potlood slijpt, breekt je punt af totdat er niets van je potloodje overblijft. Je kunt hem proberen te repareren, door hem een nachtje in de koelkast te leggen. Als hij is gesmolten, zal hij nu uitharden en weer bruikbaar zijn! Heb je pech en is het potloodje van binnen helemaal gebroken? Dan kun je hem helaas niet meer repareren en rest alleen nog het weggooien van je potloodje.

Comments

comments