Make-up verwijderen, how to?

Door: Caro Bouwhuis

0
1640

Verwijder jij elke avond braaf de make-up van je gezicht, maar merk je niet zo veel verbetering in de conditie van je huid? Misschien reinig jij je gezicht niet op de juiste manier. Daarom hebben wij de meest gemaakte fouten, én natuurlijk de oplossingen, voor jou op een rijtje gezet.

Make-up verwijderen met één watje/doekje

Met alle goede bedoelingen verwijder je je make-up, maar gaat de fout in door je hele gezicht met maar één watje of doekje te reinigen. Hierdoor kan het zo zijn dat je je winged eyeliner verplaatst naar je wang en zo je poriën verstopt. Daarnaast is de kans groot dat je niet al je make-up verwijdert, ook dat zorgt voor verstopte poriën.

Je handen wassen

Dat je na een toiletbezoek of voor het eten je handen wast zit er bij de meeste onder ons wel goed in. Maar wist je dat je voordat je je make-up gaat verwijderen ook je handen moet wassen? Tenminste, als je niet wilt dat de bacteriën van je handen op je gezicht terecht komen.

Het gebruik van een handdoek

Een handdoek wordt, door ons vrouwen, vaak gebruikt om ons gezicht te drogen. Helaas pakken wij de handdoek er ook vaak bij om hem als extra scrub te gebruiken. In plaats van de huid hier extra mee te reinigen, beschadig je de huid alleen maar! Dep je gezicht dus voortaan maar droog en vergeet ook niet elke dag een schone handdoek hiervoor te gebruiken. 

De juiste remover

Het gebruiken van de verkeerde make-up remover is de meest gemaakte fout. Zo gek is dat niet, het is moeilijk om zelf te bepalen welke remover jouw huid nodig heeft. Het verschilt natuurlijk per huidtype, leeftijdscategorie en je make-up gebruik.Gebruik je dagelijks alleen wat BB-cream of concealer, dan is over het algemeen een micellair cleanser voldoende. Maar houdt jij van een volle make-up look, inclusief foundation, blush en mascara? Dan heb je een zwaardere remover, zoals een oil cleanser of cleansing milk nodig. Heb je nou echt geen idee welke remover geschikt is voor jou? Vraag de schoonheidsspecialiste dan om advies!

Je gezicht afspoelen

Last but not least, spoel je gezicht af nadat je je make-up hebt verwijderd. Doe dit wel met lauwwarm water, want heet water droogt de huid uit en dat wil je natuurlijk niet.

Comments

comments