Mascarafoutjes waar óók jij je schuldig aan maakt

Door: Caro Bouwhuis

0
2246

Mascara is ons nummer 1 make-up product. Niet goed uitgeslapen? Een likje mascara en je ogen lijken veel opener. Geen zin in een full make-up look? Wat mascara op je wimpers en je hebt alsnog een frisse look. Toch kan mascara ook de vijand zijn van vele vrouwen; je kunt het namelijk verkeerd aanbrengen en hierdoor kun je klontjes onder je ogen en zwarte vlekken all over your face creëren. Om jou te helpen hebben wij de meest gemaakte mascarafoutjes mét oplossingen op een rijtje gezet.


#1 – how to use?perfect mascara
Krijg jij niet die prachtig lange en volumineuze wimpers die de mascara jou beloofd? Misschien ligt dit niet aan de mascara, maar aan de manier waarop je het aanbrengt. Breng de mascara vanaf de aanzet, zigzaggend, aan op de wimpertjes. Vergeet niet om, op het moment dat je het mascara borsteltje uit de huls haalt, de overtollige mascara af te vegen aan de huls of een tissue. Op die manier krijg je geen plakkerige spinnenpootjes, maar juist fabulous lashes.


wimperkruller

#2 – de hele dag perfect lashes

Gaat het de hele dag regenen of wordt het een emotionele dag? Krul je ‘kale’ wimpers dan met een wimperkruller, breng een dun laagje waterproof mascara aan en ga daarna pas aan de slag met je daily niet-waterproof mascara. Gegarandeerd de hele dag een prachtige oogopslag!


#3 – all time favouritefavorite mascara
Testen, testen en nog eens testen, dat is wat je moet doen om jouw ideale mascara te vinden. Elk paar wimpers heeft een passend mascaraborsteltje, je moet hem alleen nog zien te vinden. Heb jij hem gevonden? Laat hem dan nooit meer gaan! Is hij niet meer verkrijgbaar of uitverkocht? Maak je oude mascaraborsteltje dan grondig schoon met alcohol en gebruik hem bij je nieuwe, andere mascara.


perfect lashes# 4 – laag over laag

Probeer jij je gemaakte mascarafoutjes ook altijd te verhullen door er nog maar een laagje op te smeren? Maar eindigt dit altijd in een ingewikkeld, dik en plakkerig spinnenweb? Houdt je dan aan de regel van 2 á 3 mascaralaagjes, die je nat over elkaar heen brengt. Want als je met een natte mascaraborstel over je gedroogde mascara heengaat, dan creëer je juist dikke klonten en vastgeplakte wimpers.


# 5 – schoon boenenlazy
Na een lange dag wil je je make-up er zo snel mogelijk afhalen en lekker je bed in duiken, maar let op! Heel hard boenen over je wimpers om je mascara te verwijderen werkt niet. Je zal hiermee alleen maar je wimperhaartjes uittrekken en de huid rondom je ogen irriteren. Je kunt beter een watje met remover doordrenken, deze een paar seconden op je oog laten liggen en vervolgens zachtjes met het watje je mascara er, van binnen naar buiten, af vegen. Wil je nog meer tips om je make-up te verwijderen? 


# 6 – haast in de ochtendmorningrush

‘S ochtends in alle haast je make-up aanbrengen en vervolgens uitschieten met je mascara. Een situatie waarin elke vrouw zich wel eens bevindt. In plaats van het vlekje gelijk weg te boenen met een vinger, kun je beter even wachten. Als je mascara vlek opgedroogd is krijg je hem veel makkelijker weg, gewoon met een (nat) wattenstaafje en wat make-up remover.

 


#7 – houdbaarheidsdatumhoudbaarheid mascara 

Last but not least; een (waarschijnlijk) veelgehoorde waarschuwing die ook wij je niet willen onthouden. Gebruik je mascara absoluut niet langer dan 3 maanden. Na die tijd zit je huls bomvol bacteriën en is de mascara zo droog dat je er alleen nog maar spinnenwebben mee kunt creëren.

 

Read next:
Welke kleur eyeliner past het best bij jouw oogkleur?
> Gebroken make-up repareren, how to?
> De perfecte eye-liner aanbrengen, how to? 

Comments

comments