Meet the experts: Blowdry Browbar

Door: Simone Schaap

0
3563

Vandaag zijn we op bezoek bij de @BlowdryBrowbar, drie prachtige ladies met een passie voor haar, brows en nagels. Het concept is geweldig, al jouw favo treatments at the same time. Je krijgt de aandacht die je verdient, voelt je voor even een Kardashian en wordt letterlijk in de watten gelegd. Karima en Carol delen hun kennis en geven een aantal handige tips & tricks.

Vertel Karima, wat is jullie achtergrond en hoe is het concept van de Blowdry Browbar ontstaan?
Ik ben voorheen schoonheidsspecialiste geweest en de salon waar ik werkte staat bekend om de perfecte eyebrow treatments, zodoende heb ik mij op dit gebied gespecialiseerd. Mijn zus Fatima knipte en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met Carol hebben wij negen maanden geleden de deuren van onze bar geopend. Het concept komt uit Brazilië waar alle vrouwen treatments laten doen in dezelfde salon. Klanten hebben vaak niet de tijd om langs verschillende salons te gaan. Ons concept is dus time saving, binnen 90 minuten zijn je wenkbrauwen, nagels en haar weer super fab.

Wat is het geheim achter de perfecte brows?
Ik corrigeer wenkbrauwen door met donshaartjes te werken, hierdoor wordt het haar rondom de wenkbrauwen voller. Voor de girls met dunnere wenkbrauwen is dit een stappenplan naar vollere wenkbrauwen. Dit kan echter alleen gecreëerd worden na een aantal behandelingen. Uiteraard loop je na iedere behandeling wel met mooie wenkbrauwen de deur uit. Ik adviseer om iedere 4 à 5 weken een afspraak te maken voor het beste resultaat.

Zijn er tips om je wenkbrauwen naast de treatments voller te maken?
Ja zeker! Je kunt in combinatie met brow treatments te werk gaan met een knoflookteentje. Smeer je wenkbrauwen in en laat de knoflook tien minuten intrekken. Goed boenen daarna is erg belangrijk anders ben je een lopende knoflookteen – dat willen we natuurlijk niet, maar het helpt echt!

Carol, kan jij ons iets meer vertellen over de Kardashian treatments?
Het is begonnen met een grapje, als we de kans krijgen föhnen we met z’n tweeën en vragen onze klanten dan altijd ”how does it feel to be a Kardashian?’’. Ze vinden het geweldig om zich voor even als een celebrity te voelen. Zodoende hebben wij onze pakketten vernoemd naar de Kardashians. Je kunt kiezen uit de Kourtney, Khloé en de Kim. Overigens zijn de pakketten time saving en goedkoper dan losse treatments.

Wat zijn momenteel de trends op het gebied van föhnen?
Vorige week heb ik veel met volume gewerkt, maar deze week zijn er al een aantal meiden in de salon geweest die net als Kim Kardashian de no volume straight bob line wilde. Door social media ontstaan er mega snel nieuwe trends en daar spelen wij op in.

Jij bent ook kleurenspecialist, welke kleuren zijn op het moment hot?
De granny grey heeft zijn beste tijd wel gehad, opvallend is dat de meer natuurlijke looks zoals het haar van kinderen met verschillende tinten veel te zien zijn. Hierbij kan je denken aan verschillende kleuren blond bijvoorbeeld, cold, medium en asblond.

Ik hoor de laatste tijd ook vaak het woord ‘toner’ vallen. Wat is het verschil tussen permanente verf en een toner?
Kort samengevat: In permanente verf zit peroxide en veranderd de structuur van het haar. Een toner creëert een laagje om het haar en verandert de structuur dus niet. Na acht weken is de kleur er dan ook zo goed als uit. Houd je van experimenteren met kleuren? Dan is een toner perfect!

Waar doe jij je inspiratie op?
Ik volg academies, Redken professionals en hair artists die werken voor fashion shows. Uiteraard houd ik social media ook goed in de gaten. Het is bizar hoe influential social media eigenlijk zijn.

Wat onderscheidt jullie van andere salons?
Het concept wat wij bieden is de toekomst. Stuk voor stuk zijn we professionals van hoog niveau wat resulteert in terugkerende klanten. Wij zorgen in de salon voor je, maar daarnaast willen wij er ook zeker van zijn dat je thuis de benodigdheden hebt om bijvoorbeeld je haar te verzorgen. Onze klanten beleven een ware experience, voelen zich ontspannen en ontsnappen even uit de drukte.

Aan welke celeb zou jij ooit nog een Kardashian treatment willen geven?
Lara Stone, for sure! Zij past perfect bij de energie van onze salon.

Wij zijn helemaal om en hebben ons ook voor even een Kardashian mogen voelen. Binnenkort neemt de Blowdry Browbar ons Snapchat account (@Treatwell) over om jullie een dagje mee te nemen in de wereld van brows, hair & nails. Stay tuned!

BlowdryBrowbar_5947_4_x

BlowdryBrowbar_5947_6BlowdryBrowbar_5947_4_xxxxBlowdryBrowbar_5947_0

Comments

comments