Meet the expert: Melanie van Go NKD

Door: Sarah Willemsen

0
1626
Go NKD

Afgelopen week hebben wij een bezoekje gebracht aan de wax salon Go NKD in Amsterdam en daar maakten wij kennis met de eigenaresse Melanie Aldewereld. Melanie heeft 9 jaar in Bali kennis opgedaan op het gebied van wellness en besloot daarna om in Amsterdam een wax salon in Balinese sferen te openen. Melanie neemt ons mee in de wondere wereld van het waxen.  

Hoe is het idee voor Go NKD ontstaan?
Ik heb 9 jaar als wellness manager op Bali gewerkt en daar verschillende cursussen gevolgd. Na die 9 jaar besloot ik, samen met mijn geliefde, terug te gaan naar Nederland. Bij ‘thuiskomst’ heb ik mezelf belooft de Balinese wellness naar Nederland te brengen, ik wist alleen nog niet hoe en wat. Toen ik in Nederland een keer twee weken moest wachten op mijn wax behandeling besloot ik om een wax salon te openen.

De wax salon moest wel voldoen aan de service standaard van Balinese wellness. Dat betekent dat er alle aandacht is voor de klant, hier allemaal lieve, zorgzame meiden werken en we graag wat extra service geven; zoals tijdens de wachttijd een kopje thee of glaasje water.

Wat is de meest populaire behandeling?
Bij Go NKD is dat zeker weten de Brazilian wax! De Brazilian wordt het hele jaar door geboekt, terwijl bijvoorbeeld de benen vooral in de zomer populair zijn.

Vloeibare wax Go NKDWax Go NKD

De vraag die altijd weer op duikt als het over waxen gaat: Kunnen de haren wegblijven naarmate je een langere tijd waxt?
Het is moeilijk om hier antwoord op te geven, omdat dat echt per persoon verschilt. Het is afhankelijk van je haar- en huidtype en dus niet vanzelfsprekend dat je haartjes wegblijven.

En is het dan wel waar dat je haren zachter worden door het waxen?
Ja dat is wel waar, dit komt omdat de haartjes inclusief haarzakje verwijderd worden. Met bijvoorbeeld scheren snijd je de haartjes schuin af, waardoor de haartjes harder aanvoelen.

Hoe komt het dat een wax-behandeling door sommige mensen als erg gevoelig wordt ervaren?
Dit komt omdat je met het waxen de haarzakjes meeneemt. Deze haarzakjes groeien met de tijd als het ware vast in de huid, waardoor het gevoelig is om ze te verwijderen. Meestal is de eerste wax behandeling het meest gevoelig, omdat die haarzakjes er al heel lang zitten. Hoe sneller je daarna terugkomt voor een wax behandeling, hoe minder vast het haarzakje zit en hoe minder gevoelig het waxen zal zijn.

Naast de gewone wax behandelingen bieden jullie bij Go NKD ook de special first time aan, wat is dit?
De special first time is een wax behandeling voor mensen die zich voor de eerste keer laten waxen. Wij nemen meer tijd voor deze klanten, zodat de klant kan wennen aan het waxen.

Daarnaast maken jullie gebruik van ademhalingsoefeningen, kun je daar wat meer over vertellen?
De ademhalingsoefeningen pas ik vooral toe bij klanten die hier voor de eerste keer komen. Op deze manier kunnen zij zich ontspannen tijdens het waxen en zal de behandeling minder gevoelig zijn. Daarnaast stel ik, bij klanten die moeite hebben met waxen, altijd voor om ademhalingsoefeningen te doen. Bij de meeste mensen komt de ontspanning dan wel vrij snel en wordt er veel gelachen tijdens de behandeling.

Go NKDGo NKD

Wat zijn de grootste voordelen van een wax-behandeling?
Het grootste voordeel is toch wel dat je jezelf niet meer dagelijks hoeft te scheren. Daarnaast wordt de zachtheid van de huid en het bijbehorende schone gevoel als erg prettig ervaren. Ook vinden veel mensen het fijn dat de plekken waar je zelf lastig bij komt, zoals je bilnaad of de achterkant van je benen, een tijdje haarloos zijn.   

Wat is de grootste fabel op het gebied van waxen?
De grootste fabel is dat veel mensen denken dat je door het waxen geen ingegroeide haartjes kunt krijgen. De haartjes worden wat zachter door het waxen en hierdoor kan het haartje moeite hebben om door de huid heen te komen, waardoor je dus wel ingegroeide haartjes zou kunnen krijgen.

Welke doelgroep zou jij graag meer in jouw salon willen zien?
Jongere vrouwen, omdat zij hun overtollige haartjes nog niet zo erg ‘beschadigd’ hebben met scheren. Zij hebben nog a long way to go om hun haartjes op een ‘goede’ manier te verwijderen.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die tegen hun eerste wax behandeling opzien?
Doe het gewoon een eerste keer en ga zeker voor de tweede keer. De eerst keer is vaak gevoelig, maar daarna is het echt een stuk minder erg. Daarnaast raad ik aan om naar een goede wax salon te gaan waar je je prettig voelt, dat maakt namelijk al een groot verschil!

Ben je enthousiast geworden over Go NKD? Boek dan snel je wax afspraak!

Comments

comments