Meet the expert: Novita Doron

0
1628

Laatst was ik op bezoek bij Novita in haar coole vintage hair salon. Zij is onze aller eerste aanwinst en deelt graag haar visie over haar, de nieuwste trends en geeft ons een aantal top tips!

Novita zit ondertussen alweer 17 jaar in het kappersvak en is altijd al gefascineerd geweest door mode en haarstijlen. Ze heeft jaren gewerkt voor salons, zichzelf opgewerkt en uiteindelijk besloten om haar eigen salon te openen en daar zijn wij super blij mee. De salon is herkenbaar aan het vintage interieur en weet zich zo goed te onderscheiden van andere salons. Zoals ze zelf aangeeft voelen klanten zich direct thuis, er hangt een relaxte sfeer en het hele plaatje klopt. Leuk weetje: zo’n 70% van Novita’s klanten keert terug na een eerste afspraak. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel het interview.

Novita_Doron_Hairsalon_1_8

Wat is jouw specialiteit?

Een combinatie van kleuren en knippen, ik voorzie iemand graag van een complete look die echt bij iemand past, mijn werk is mijn passie.

Hoe blijf jij op de hoogte van de nieuwe trends?

Toevallig heb ik gisteren nog een training gevolgd. Ik leer daar alles over de nieuwste technieken en kleurtrends. De koele kleuren zijn momenteel helemaal hot! Ik kan er goed mee experimenteren en raak er door geïnspireerd.

Wat is de grootste trend van het moment?

De granny grey look! Het is wel een van de moeilijkste kleuren om te bereiken doordat de kleurpigmenten die in het haar zitten naar precies het tegenovergestelde veranderd worden. Echt een uitdaging dus!

Kan je binnen één behandeling het gewenste resultaat behalen?

Het komt vaak voor dat niet in een behandeling de gewenste kleur bereikt wordt. Veel mensen denken ‘’Ik wil het nu’’ maar helaas ben ik geen tovenares. Voor mij is het daarom erg belangrijk om goed te blijven communiceren met klanten. Maar ik zorg er altijd voor dat iedereen met een tevreden gevoel de salon uit loopt.

Zijn er momenteel nog andere trends?

Op het gebied van kleuren zijn het echt de koele tinten die hot zijn. Voor de mannen zijn opgeschoren zijkanten nog steeds een go. Overigens verdwijnt de baard langzamerhand steeds meer en voor vrouwen is de lange bob nog steeds een hit gezien de zomer er ook weer aan komt.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Pinterest kan natuurlijk niet ontbreken. Met mijn eigen haar experimenteer ik veel en zo probeer ik anderen ook te inspireren. Zodra ik nieuwe kleuren binnen krijg wil ik ze direct uitproberen.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen in kappersland?

Voorheen had je de keratinebehandelingen die worden nu ingeruild voor Bondpro+ treatments. Bondpro+ kan gemengd worden met ontkleuringen en verfbehandelingen om de kwaliteit van het haar mooi te houden, terwijl je een vrij heftige chemische behandeling ondergaat. Op het gebied van styling heb je ook continue nieuwe producten, bijvoorbeeld een platte borstel die je haar stijl maakt tijdens het borstelen, je hoeft dan dus geen stijltang meer te gebruiken. Het is ook nog eens een stuk gezonder voor het haar. #winning

Heb je tips voor het wassen van je haar?

De meningen zijn er over verdeeld. In principe kan je je haar iedere dag wassen maar dan moet je wel echt goede producten aanschaffen. De producten in de drogist zijn vaak waterig en bevatten veel siliconen en sulfaten. Er is ook steeds meer vraag naar natuurlijke of biologische producten. Ik werk zelf met de fijne producten van KMS California. Wil je ze een keer uitproberen? Je krijgt nu 50% korting bij aanschaf van een tweede product,

Wie zou jij altijd nog een keer willen knippen?

Douwe bob is bijna mijn buurman, die is hier ook al weleens geweest.

Wil je gelijk een afspraak maken bij Novita? Doe het snel! Haar agenda zit namelijk altijd goed vol! Vergeet niet je summer selfie met ons te delen via #summerismagictw! Je maakt vervolgens kans op €100,- beauty tegoed.

Novita_Doron_Hairsalon_1_0

Novita_Doron_Hairsalon_1_5_xx

Novita_Doron_Hairsalon_1_7

Comments

comments