Meet the expert: Tamara van T-tans

Door: Simone Schaap

0
2580

De eerste zonnestralen hebben zich weer laten zien en daarmee is het spray tan seizoen weer in volle gang. Ik vertelde mijn vriend dat ik ‘even’ naar een salon ging om een behandeling te laten doen. Hij was nieuwsgierig en vroeg wat ik ging doen, ik vertelde het.. en ja hoor daar kwam het: ”Ja dag, meen je dit? Ga je echt voor een Geordie Shore look’’? Dit is dus de reden dat Sandra en ik Tamara van T-tans hebben contact om dit niet correcte beeld uit de wereld te helpen.

Tamara neemt ons mee in de wereld van spray tans. Zij startte als eerste in Amsterdam met dit concept en tot op de dag van vandaag staat haar agenda nog iedere dag volgepland. Zelfs modellenbureaus sturen de modellen bij haar langs om ze mooi getanned voor de camera te plaatsen. Tamara leert ons van alles over fake tanning en deelt haar prachtige ervaringen die zij door de jaren heen heeft opgedaan.

 Het interview met Tamara

Wat voor soorten spray tan zijn er?

Er zijn twee verschillende vloeistoffen met beide een andere inwerktijd, de express heeft een inwerktijd van 2-4 uur, voor een optimaal resultaat spoel je de vloeistof er dan ook pas na vier uur af. Daarnaast heb je ook de original vloeistof die een inwerkingstijd heeft van 6-8 uur. Heb je geen haast? Dan kan je het beste voor de original gaan, het resultaat is overigens exact hetzelfde.

Voor welke gelegenheid kies je welke kleur?

Je kunt kiezen uit een light, medium en dark tan. Als je bijvoorbeeld een bruiloft hebt raad ik aan om voor de light tan te kiezen om een extra natuurlijke glow te creëren. Ga je op vakantie? Dan is de medium tan perfect gezien je dan minder in de zon hoeft te zitten en je huid hierdoor beschermt.

Wat zijn de voordelen van een spray tan?

 • Je blijft ongeveer 6-10 dagen bruin na de spray tan sessie
 • Je hoeft niet in de zon te bakken om een lekker kleurtje op te doen
 • De tan camoufleert oneffenheden zoals spataderen en cellulitis
 • Je voelt je zelfverzekerd
 • De tan is zon doorlatend dus als je op vakantie gaat sla je de witte benen dagen over
 • Je tanden lijken nog witter
 • Je hele lichaam is egaal en natuurlijk bruin
 • De vloeistof DHA is geheel natuurlijk, hyper allergeen en organisch

Wat kost een spray tan?

Een spray tan voor het hele lichaam kost €39,-. Bekijk hier de gehele prijslijst.

Hoelang blijft de tan zitten?

Het is afhankelijk van het huidtype en hoe de klant met de spray tan omgaat. Gemiddeld blijft de tan 6-10 dagen intens en na 2 weken is de kleur zo goed als vervaagd. Mocht je de kleur zat zijn wat ik overigens niet kan voorstellen, dan kan je de tan er op ieder gewild moment af scrubben.

Wat raad je af na de spray tan?

 • Voorkom om te zweten en sport niet tijdens de inwerkingstijd anders kan je vlekjes krijgen
 • Niet scrubben, tenzij je de tan het er helemaal af wil hebben
 • Niet lang en heet douchen
 • Naar het zwembad of de sauna gaan, het kan wel maar de kleur vervaagd wel sneller (vlekt niet) 

‘’Vroeger lag ik op het strand te bakken met olijfolie’’.

Wat vind je zo mooi aan een spray tan?

Dat je in zo’n korte tijd zulke mooie resultaten kan behalen, zelfs in de echte zon behaal je dit resultaat niet. Ik ben echt een enorme fan, hoe fijn is het dat als je op vakantie gaat je de witte benen dagen overslaat en direct leuke kiekjes kan maken? Het is overigens ook een stuk gezonder voor de huid, je hoeft niet te bakken in de zon maar kan ook lekker met een cocktail in de schaduw gaan zitten. Vroeger lag ik zelf met olijf olie te bakken op het strand, ik heb daardoor blijvende huidschade opgelopen.

Fabels

 • Ik word oranje
 • Ik krijg rare vlekken
 • Een spray tan stinkt
 • Er is maar 1 kleur spray tan
 • Mijn lichaamshaar verkleurt

To be sure: bovenstaande bulletpoints zijn dus onzin.

Kan je alleen het gehele lichaam laten tannen?

Een heel lichaam is niet nodig, je kunt ook alleen body parts laten sprayen zoals je gezicht, bovenlichaam of alleen benen. It is up to you!

Wat is je motivatie?

Ik sta 1000% achter dit concept en ik maak mensen enorm blij. Zelf trek ik geen rokje aan zonder een spray tan te hebben gedaan. Sommige klanten zijn zo blank dat ze alleen maar kunnen verbranden. Zo belde een dame mij een keer huilend op na de spray tan, ze had veel littekens in haar gezicht van acne waardoor ze in de ochtend direct make-up aanbracht omdat ze zich schaamde voor haar huid. Het resultaat was zo mooi dat ze er emotioneel van werd. Vanaf dat moment is ze vaste klant bij T-tans, in de winter komt ze alleen voor haar gezicht en in de zomer voor haar hele lichaam. I just love my job!

Comments

comments