Welke negatieve invloed heeft suiker op je huid?

Door: Anna van Niel

0
1118
suiker

Soms kun je een ongelooflijk verlangen hebben naar chocoladerepen, marshmallows, stukken taart of heerlijk geglazuurde donuts. Can’t help it! Maar je weet ongetwijfeld dat suiker niet heel goed voor je is en ook op je huid kan het enkele negatieve invloeden hebben. Ken jij ze al?

#1 Gezwollen, geïrriteerd en dof

Je huid kan gezwollen, geïrriteerd en dof gaan lijken na een goede dosis suiker. Het kan dat je huid na een shot sugar wat rode vlekjes of een doffe kleur kan vertonen. Dit komt omdat het suiker in je lichaam slechte bacteriën kan voeden. Dit kan resulteren in een rode huid, dofheid én puffy skin bijvoorbeeld onder je ogen.

#2 Je huid veroudert sneller

Suiker zorgt ervoor dat er minder collageen en elastine in de huid zit. En laat nou net deze twee dingen je huid jong en elastisch houden. *legt donut weg*

#3 Puistjes, pukkels en pimples

Nummer 1 en 2 hebben je nog niet overtuigd en de chocoladereep begint langzaam in je hand te smelten? Check deze reden dan: door het eten van suiker gaat je bloedsuikerspiegel omhoog (duh), en dit maakt dat je lichaam insuline aan gaat maken om de suiker, ofwel glucose op te bergen in cellen. Een kleine hoeveelheid kan je lichaam prima aan, maar als je een grote hoeveelheid eten eet wat omgezet wordt in suiker zodra het verteerd, krijg je een non-stop insuline maker. Nou en insuline zorgt ervoor dat je lichaam talg aanmaakt en talg zorgt er weer voor dat er bacteriën ontstaan die puistjes doen ontpoppen. Oh hell no!

Comments

comments