No go: sporten met make-up op

Door: Anna van Niel

0
1165
no go

Met make-up op sporten is een huge no go. Ook al is het altijd hartstikke leuk om in de sportschool knappe mannen te spotten, je kunt dit beter als natural beauty doen. Om de volgende reden zou jij nooit meer met make-up naar de sportschool mogen.

Wat kan een beetje make-up nou kwaad tijdens het sporten? Door het zweet en bacteriën die je lichaam uitstoten tijdens het sporten kan het dat deze twee als het ware ‘vast’ te komen zitten onder jouw make-uplaag en zo kan jouw huid zichzelf niet reinigen of de hitte en het zweet afvoeren. Als er geen hitte afgevoerd kan worden, kan dit uiteindelijk leiden tot acne, puistjes, mee-eters of een oneffen huid teint. Je blijft zitten met vergrote poriën waar zich nog meer mee-eters in willen nestelen. Klinkt niet lekker hè?

Zorg er voor dat je huid goed kan ademen tijdens het sporten. Haal van te voren je make-up eraf met een reinigingsmelk en dep af met een cleanser of toner. Na het sporten is het belangrijk om je huid wéér schoon te maken, gebruik dan een toner en een vochtinbrengende crème.

Comments

comments