Ontbijten voor een mooie huid: 5 tips

Door: Anna van Niel

0
1167
ontbijten

Ontbijten; voor de een is het makkelijker dan voor de ander, maar uit dit artikel blijkt maar weer hoe belangrijk het ontbijt voor je is. Met een goed ontbijt start je de dag niet alleen veel energieker, maar het kan ook nog eens zorgen voor een gezonde stralende huid! Een reden om je ontbijt nooit meer over te slaan!

Ontbijt & hydrateer

Tijdens het ontbijt drinken veel mensen graag een kopje koffie om even goed wakker te worden, maar wacht hier in het vervolg eventjes mee. Drink eerst een groot glas water wanneer je wakker wordt. Zo krijgt je huid weer wat vocht binnen om flexibel en gezond te blijven. Caffeine droogt je huid en je lichaam uit, dus voordat je aan je koffietje begint is het slim om wat water te drinken! Om herinnerd te worden aan genoeg drinken op een dag is het slim om standaard een flesje water in je tas te hebben.

Ontbijt & appelazijn

Neem ‘s ochtends een shotje appelazijn of mix het met warm water. Appelazijn is namelijk goed voor een heleboel dingen! Benieuwd wat voor wondermiddel appelazijn is?

Ontbijt & no sugar

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk suiker eet of drinkt tijdens je ontbijt. Suiker zet de productie van insuline in gang, wat het collageen in je huid aan kan tasten. En laat collageen nou net het stofje zijn wat zorgt voor een gezonde en strakke huid.

Ontbijt en zink

Zink is heel belangrijk voor je lichaam en voor je huid. Genoeg inname van zink zorgt er namelijk voor dat je huid goede oliën produceert. Deze oliën helpen je huid om wondjes of oneffenheden te verminderen en houden je huid zacht en soepel. Zink kun je bijvoorbeeld vinden in vis, noten of zaden.

Ontbijt en omega-3

Omega-3 is belangrijk voor je lichaam en huid, maar ons lichaam maakt dit zelf niet aan. Deze goede vetten zorgen ervoor dat je je niet opgeblazen voelt en dit kan ervoor zorgen dat je gezicht ook wat minder opgeblazen aanvoelt. Je hebt boter met omega-3, maar een gerookte zalm is ook een perfecte bron van omega-3.

Waar ontbijt jij het liefst mee?

Comments

comments