Parfum: de do’s en don’ts

Door: Anna van Niel

0
3874
do's and don’ts

Je favoriete parfum draag je natuurlijk zo vaak mogelijk en je hebt de geur het liefst de hele dag om je heen hangen. Er zijn alleen een aantal parfum: do’s and don’ts waar je jezelf en anderen blij mee kunt maken! Haal het optimale uit je parfum!

Do

#1

Breng je parfum aan op een schone huid, wanneer je net gedoucht bent bijvoorbeeld. Op een droge huid hecht parfum minder goed, dus zorg ervoor dat je je huid altijd goed hydrateerd met een crème of bodylotion. Als je niet wilt dat verschillende geuren gemixt worden – begrijpelijk -, kun je een geurloze bodylotion of juist een bodylotion-versie van jouw parfum gebruiken.

#2

Parfum spuit je op de plekken waar je het liefst kusjes krijgt. Coco Chanel leerde ons deze leus: “A woman should wear perfume wherever she wants to be kissed”. Spray je parfum dus op (warme) plekken zoals in je hals, achter je oren, op je polsen en tussen je borsten. Warmte maakt de geur namelijk net iets heftiger, wat er voor zorgt dat jouw geurtje beter tot zijn recht komt.

#3

Je kunt parfum ook onder je haar of een beetje in je haar spuiten. Niet te veel, want dit kan je haar uitdrogen! Maar als je dit doet zal er bij iedere zwiep met je haar een heerlijke geur verspreid worden. Je kunt ook een beetje parfum op je borstel sprayen en je haar vervolgens borstelen. Zo verdeel je de geur eerlijk over je lokken. Als jouw parfum ook in een haarparfum-variant voorkomt kun je die natuurlijk aanschaffen en hoef je je geen zorgen te maken over droge lokken. Deze haarparfums zijn speciaal voor het haar en geven je haren vaak een gezonde glanzende look. Helaas heeft niet ieder parfummerk of iedere parfumlijn dit hebbedingetje voor in je haar, dus je moet geluk hebben of op de ‘old-fashioned’ way aanbrengen!

#4

Laagjes zorgen ervoor dat je geur nog beter blijft zitten. En dan bedoelen we niet laagjes verschillende parfums over elkaar heen, want dit is alles behalve lekker. Met laagjes bedoelen we een bodylotion, een douchegel een olie van hetzelfde merk en dezelfde parfumlijn. Gelukkig zijn deze vaak verkrijgbaar in verschillende giftboxes. Zo heb je weer een leuk cadeautje voor op je verlanglijstje.

#5

Als je parfum die nog niet goed ingetrokken is gaat wrijven verliest het zijn geur, wacht daarom eerst voor je parfum opgedroogd is voordat je bijvoorbeeld je polsen over elkaar heen wrijft. Door de wrijving wordt je huid warmer en dit versterkt de parfumgeur weer. Dit trucje kun je ook toepassen tussen je benen. Say what? Als je een luchtig rokje draagt in de zomer kun je een beetje parfum aan de binnenkant van je bovenbenen sprayen. Laat het opdrogen en als je loopt zal de wrijving tussen je benen zorgen voor een warme huid en voor een intensere parfumgeur.

Don’t

#1

Vanzelfsprekend is het dat je op een gegeven moment één wordt met jouw parfumgeur en er zo aan gewend bent geraakt dat je hem zelf minder goed ruikt. Dit geldt niet voor anderen en bespaar hen dus een enorme parfum walm, want nee, dit is niet lekker. Als je zoals niet iedereen – lees: ik – goed kan tegen verandering kun je om je parfums beter te blijven ruiken eens afwisselen tussen verschillende parfums en merken, bijvoorbeeld een uitgaans-parfum en een parfum voor overdag.

#2

Als je de parfum op een plekje hebt gespoten dat warm wordt en waar wrijving kan ontstaan ben je goed bezig, maar, en dit is heel belangrijk: wrijf je parfum niet uit als het nog niet goed ingetrokken is. Hierdoor wrijf je de geur weg en heb je voor niets je lekkere parfum uit de kast getrokken… Wil je parfum op je polsen sprayen? Prima, maar wacht met wrijven tot de parfum echt goed ingetrokken is of wrijf niet.

#3

Zoals bij de Do’s al benoemd, kan je gebruik maken van laagjes. Maar alleen als dit van dezelfde parfumlijn is. Vermijd vreemde gemixte geuren, want een kruidige parfum zoals Alien van Thierry Mugler wil je liever niet mixen met een zoete geur van de Daisy-lijn van Marc Jacobs. Dus wil je er liever niet bijlopen als een wandelende parfumerie; houd het bij één geurtje tegelijk.

Read next:
> 7 dingen die je absoluut moet weten over nagellak
> 4 x kapsels voor tijdens extreme hitte
> Welk kapsel voor welke gezichtsvorm?

Comments

comments