Pluizig haar in bedwang houden op een natuurlijke manier, how to?

Door: Anna van Niel

0
986
pluizig haar in bedwang houden

Pluizig haar in bedwang houden kan met verschillende soorten serums en crèmes, maar wist je ook dat pluizig haar op een natuurlijke manier in bedwang houden een eitje is?

Pluizig haar in bedwang houden met koolzuurhoudend water

Misschien is dit wel de meest simpele manier om pluizend haar tegen te gaan. Was je haar eerst met shampoo en conditioner. Spoel het vervolgens na met een paar glazen koolzuurhoudend water. Door de lage pH-waarde van het water met bubbels helpt het tegen pluizig haar.

Pluizig haar in bedwang houden met appelazijn

Appelazijn geeft je haar een gezonde glans. Je kunt na het wassen appelazijn over je haar gieten en dit 30 seconden in laten trekken. Zorg dat je haar van de wortels tot de punten met appelazijn doordrenkt is en spoel het na de inwerktijd met koud water uit.

Je kunt de appelazijn een beetje verdunnen met water en voor het beste effect herhaal je deze handeling één keer per week.

Pluizig haar in bedwang houden met een rauw ei

In een ei zitten aminozuren die enorm goed zijn voor je haarzakjes en daarbij helpt het tegen pluizig haar. Ei bevat ook enzymen die ongewenst vet en bacteriën op je hoofdhuid verminderen.

Het is niet de bedoeling dat je een heel ei op je hoofd kapot tikt, want je moet eerst het eiwit van het ei scheiden. Doe vervolgens het eiwit in een schaaltje en meng dit met olijfolie en citroen. Laat het 30 minuten rusten zodat het eiwit, de olijfolie en de citroen goed kan mengen.

Na 30 minuten kun je het geleidelijk aanbrengen op je haar en laat het goedje 20 minuten intrekken. Na de 20 minuten mag je het uitspoelen en je haar verder wassen met shampoo en/of conditioner.

Pluizig haar in bedwang houden met bier

Bier bevat natuurlijke enzymen die pluizig haar tegen kunnen gaan. Hierdoor krijg je glanzende en volumineuze lokken.

Het beste bier om je haar mee te wassen is donker bier zoals een bokbiertje of een trapist, omdat dit de meeste voedingsstoffen bevat. Giet het bier over je haar en laat het een paar minuten intrekken. Spoel vervolgens je haar uit met koud water. Zorg wel echt dat het water koud is, want zo trekt de geur van bier beter weg.

Comments

comments