De raarste beauty rituelen en -behandelingen

Door: Anna van Niel

0
723

We willen mooi zijn en we hebben hier heel wat voor over. Zo ondergaan we de gekste behandelingen om onze schoonheid voor ons te laten spreken. Zo wordt aambeien crème gebruikt tegen wallen en citroensap als ‘bleekmiddel’ voor de haren. Maar er zijn nog meer dwaze rituelen die men uitvoert om zo mooi mogelijk te worden…

Scheve tanden

Zo is het in Japan ‘hip’ om scheve tanden te hebben en hier wil men zelfs een behandeling voor ondergaan. Wij Nederlanders vinden scheve tanden vaak niet mooi en je ziet dan ook genoeg Nederlanders met een beugel rondlopen om juist een zo recht mogelijk – en het liefst een zo wit mogelijk – gebit te krijgen. Scheve tanden worden in Japan geassocieerd met kinderlijkheid en onschuld en hier zijn ze in Japan gek op, denk maar aan de cartoon-achtige Harajuku stijl waar men zich graag in hult.

Visjes for beauty

Een ander raar ritueel is het laten knabbelen van vissen aan je voeten om zo dode huidcellen te laten verwijderen. Deze kleine visjes heten Garra Rufa visjes, maar in Turkije gebruiken ze zelfs karpers om dit ritueel uit te voeren. Dit wordt als pijnloos gezien, maar kietelen doet het wel! Door deze behandeling kun je eczeem en dode huidcellen al snel vaarwel zeggen.

Bijzondere smeersels

Wij houden allemaal van onze crèmepjes en smeerseltjes om onze huid te doen herleven, maar een crème met schapenplacenta erin verwerkt trekt toch niet gelijk onze interesse. Toch blijkt dit een wondermiddeltje te zijn, want het zou niet alleen droge huid en littekens genezen, maar daarnaast ook een verjongend effect hebben. Nog een vreemd smeerseltje wat gebruikt wordt in Engeland is stierensperma, wat vol proteïne zit. Niet voor op de huid, maar voor in het haar. Dit zou volgens de bedenkers hiervan een glanzend en volumineus effect hebben op het haar.

Slangenmassage

Mocht je op vakantie zijn in Israël en je bent niet bang voor slangen, kun je overwegen om een slangenmassage te nemen. De kronkelende slangen, die overigens niet giftig zijn, zouden een extreem ontspannend effect creëren… Hou je het liever wat veiliger? Een heerlijke ontspanningsmassage gewoon in Nederland is ook een optie. De naam zegt het ook al; ontspannen dat doe je zeker.

24/7 in heels

Ook in Los Angeles hebben ze een hele rigoureuze maatregel getroffen voor mensen die niet op hakken kunnen lopen, maar dit wel heel graag willen. Ja, een operatie. In Los Angeles kun je, als je heel veel geduld hebt voor de lange wachtrij en geld in overvloed hebt, een operatie ondergaan waarbij je voeten worden geopereerd zodat je beter op hakken kunt lopen. En je zult na deze operatie ook wel moeten, want is deze operatie eenmaal gedaan, kan je nooit meer op platte schoenen lopen… Killing!

The Vajacial

De raarste beauty behandeling is misschien wel het volgende ritueel… een ‘facial’ voor de vagina oftewel een vajacial. Deze behandeling gaat ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek en op de vagina tegen die kunnen ontstaan na het waxen. Vind je een hele ‘facial’ voor down under wat overdreven, maar wil je wel gewaxt zijn? Boek een van onze salons voor een glad en zacht resultaat.

Hou je het toch liever wat veiliger en dichter bij huis? Boek hier een salon naar keuze.

Comments

comments