De reden waarom jij verslaafd bent geraakt aan het verven van je haar!

Door: Anna van Niel

0
1151
verslaafd

Vaak is het zo dat als je eenmaal begint met je haar verven, je ook niet snel meer terug gaat naar je oorspronkelijke haarkleur. Maar wat is nu de reden van dit verslavende gedrag? Zijn het de telkens weer glanzende nieuwe lokken of is er een andere verklaring voor?

Hoe komt het?

Volgens psycholoog Dr. Vivian Diller komt het omdat mensen gewoontedieren zijn. Als je bepaalde handelingen vaak genoeg herhaalt, worden het gewoontes. Dr. Diller zegt ook dat de reden dat vrouwen of mannen vaak beginnen met het verven van hun haar is om op te vallen of veroudering tegen te willen gaan.

Volgens een studie van de Nottingham Trent University voelen vooral vrouwen zich vaak aantrekkelijker na het verven van hun haar. Zo bleek ook uit dit onderzoek dat meer dan de helft van de vrouwen eerder af zou stappen op een vreemde en dus eerder initiatief durft te nemen, eerder iemand helpen op straat, eerder om een gunst vragen of eerder hun gevoelens uit durven te drukken.

Wil jij zeker weten dat je je haar niet té vaak verft en zo je haar niet te erg beschadigt? Lees dan dit artikel over of je haar toe is aan een nieuwe verfbeurt. Je haar verven blijft natuurlijk een geweldig iets, want met een kleine verandering geniet je al van een groot en nieuw resultaat. Benieuwd naar kappers die jou graag helpen om aan jouw favoriete of gloednieuwe haarkleur te komen? Klik dan hier.

Comments

comments